<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Булгаргаз“...

Пингвини в японски аквариум бойкотират евтина храна

07 Юли 2022
0 109

Пингвини в японски аквариум бойкотират евтина храна.

Видри и пингвини, обитаващи аквариума, отказват по-евтината риба, която гледачите им поднасят напоследък заради покачващите се цени.

Пингвин се качва на лодка, за да избяга от тюлен (видео)

Пингвини в японски аквариум бойкотират евтина храна
Снимка: iStock

Ръководител на аквариума в Хаконе Хироки Шимамото обяснява, че първоначално водните обитатели взимат в устата си новата риба, но след това я изплюват. Според него това не е въпрос на вкус. Шимамото предполага, че пингвините са озадачени заради размера на новите риби, които са по-големи от старите: “Те смятат, че има нещо нередно”, обяснява той.

С видрите е още по-трудно, тъй като те единодушно отказват по-евтината риба.

Сафрид е рибата, която аквариумът сервира на своите пингвини и видри. Цените на този продукт обаче са скочили с 20 до 30% спрямо миналата година. Като причина за по-високите цени на сафрида се посочва по-малкия улов.

Аквариумът все още купува известно количество сафрид, но не възнамерява да се върне изцяло към старото меню, докато цените не спаднат. Така че пингвините и видрите ще трябва да проявят разбиране.

Източник: NOVA

Снимки: iStock

Пингвини в японски аквариум бойкотират евтина храна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции