<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153358" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП и ДБ иззем...

Писмо-бомба и до премиера на Испания

01 Декември 2022
0 182

Само за денонощие в Испания бяха открити пет писма-бомби, включително и до премиера Педро Санчес, предаде Би Ти Ви. То е получено на 24 ноември и обезвреден от екипа му по сигурността.

Устройството е било “подобно” на настоящата серия от пакети. Две писма-бомби бяха открити в сряда, адресирани до украинското посолство в Мадрид и до производителя на оръжия “Инсталаза” в Сарагоса, Североизточна Испания, съобщи полицията.

Само от първото писмо пострада служител в украинското посолство в Мадрид. 

Бомба е избухнала в украинското посолство в Мадрид

Следващите взривове бяха открити във военна база, в оръжейна фирма, в Министерството на отбраната и при премиера Педро Санчес. Пликът, „съдържащ пиротехнически материал“ и адресиран до Санчес, е пристигнал на 24 ноември и е бил „открит и неутрализиран от службите за сигурност“

Българин е арестуван за пренасяне на над тон кокаин във Франция

Във военната база Торехон-де-Ардосе. Охранителните системи са регистрирали съмнителен плик рано сутринта днес. След рентгенов анализ са установили, че има взрив, който после е обезвреден. Вчера в офис на оръжейната компания Instalaza в Сарагоса също бе открит съмнителен плик. Компанията произвежда ракетни системи, ръчни гранати и прибори за нощно виждане. Експортира техника в повече от 35 страни, между които и Украйна. Служителите извикали полиция, която отцепила района и обезвредила бомбата. 

Бомбата, която избухна в 13 ч. вчера в ръцете на служител на украинското посолство, е била адресирана до посланика Сергей Погорелцев. Комендантът на посолството отворил съмнителния плик на двора, взривът се задействал, служителят е леко пострадал. Испанската полиция разследва терористичен акт. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции