<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж от 25 годи...

Дисквалифицираха победител в мартон, защото бягал в грешното състезание (снимки)

21 Септември 2021
0 400

Дисквалифицираха победителя в мартон, защото бягал в грешното състезание, пише BBC.

Полумаратонът на 22 км в английския град Бристол се състоял на едно и също място и по време на 10-километровото състезание Great Bristol Run.

Дисквалифицираха победител в мартон, защото бягал в грешното състезание
Great Bristol Run

Омар Ахмед бил записан за участие в 10-километровата надпревара, но избягал и спечелил полумаратона при това само за 63 минути. Ахмед се объркал, когато стигнал до точката, от която двете състезания се разделят и така удължил бягането си с още 12 километра. Какво са за него?

От компанията Great Run заявиха, че г -н Ахмед е влязъл в 10-километровото състезание като елитен бегач, а не в полумаратон, поради което официално не е част от състезанието по полумаратон и „за съжаление“ ще бъде дисквалифициран.

Маратонец събори бутилките с вода на съперниците си, запазвайки само една за себе си (видео)

Така преработените резултати от полумаратона при мъжете изведоха на първо място Крис Томпсън с време 67 минути (или с 4 минути повече от Ахмед – бел. ред.)

Двете състезания обикновено се провеждат по различно време – през пролетта и лятото, но миналата година те бяха отменени заради Covid-19. В тазгодишните събития бегачите поеха по различни маршрути, обхващащи центъра на града, пристанището и дефилето на река Ейвън.

Дисквалифицираха победителя в мартон, защото бягал в грешното състезание

Източник: BBC

Кадри: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции