<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Почина актьо...

Почина Анди Флетчър от „Депеш мод“

27 Май 2022
0 511

Почина Анди Флетчър от „Депеш мод“, съобщиха от групата на своята официална Facebook страница.

Трагичната новина съобщи известната група на официалната си страница във “Фейсбук”. Причината за смъртта му засега не се съобщава.

Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството Анди “Флетч” Флетчър“, написаха от “Депеш мод”.

Андрю Флечър е роден на 8 юли 1961 г. в Нотингам. Флеч свири в началото на кариерата си бас китара заедно с Винс Кларк. По-късно се мести в групата „Composition of Sound“ заедно с Винс и Мартин. Тримата основават по-късно Депеш Мод с вокалист Дейв Геън.

“Депеш Мод” е основана в град Базилдън през 1980 г. Името й идва от френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години музикалните критици ги определят като алтернативна рок група.

След присъединяването на Мартин Гор към групата китарите са заместени със синтезатори. Големият успех на групата идва, след като спира с концертите и издаването на плочи.

В началото на 1988 година интересът към нея нараства и в американските класации, радио- и телевизионни програми слушателите са засипани с песните на “Депеш Мод”. Отново са поканени в САЩ и изнасят грандиозен концерт. Той е заснет и издаден на видеокасета, която заема първо во място в класацията на “Билборд”.

Почина Анди Флетчър от „Депеш мод“

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции