<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146152" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Показаха колко лесно и бързо се краде автомобил Tesla (видео)

01 Октомври 2022
0 2555

Показаха колко лесно се краде автомобил “Tesla”. Електрическите коли на Илон Мъск явно имат върху какво да работят по своята система за защита.

Илон Мъск: Tesla Bot може да развие уникална личност

Показаха колко лесно и бързо се краде автомобил Tesla (видео)

В това видео може да гледате колко бързо и лесно се отключва автомобилът. След което и тръгва за секунди.

Уязвимостта, открита от специалистите в клипа, е свързана с така наречената NFC атака. Това изисква двама крадци да работят в тандем. Единият трябва да е близо до колата. А другият – до собственика, който има NFC ключ карта или мобилен телефон с виртуален ключ. Те стоят в джоба на жертвата. Достатъчно е бандитът да застане близо до жертвата и да хакне ключа.

Обяснение

Първият хакер използва устройство Proxmark RDV4.0, за да инициира комуникация с NFC четецa. Превозното средство реагира чрез изпращане на сигнал, на който NFC картата на собственика трябва да отговори. Устройството Proxmark предава сигнала чрез Wi-Fi или Bluetooth към мобилен телефон, който съучастникът държи до ключа на собственика. След това отговорът се предава обратно на устройството Proxmark, което го предава на автомобила и го отключва.

Хората зад видеото са категорични, че Tesla може да направи някои промени, за да усложни подобна атака.

Показаха колко лесно се краде автомобил “Tesla” (видео)

Източник: 24gadget

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции