<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151194" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слонове си иг...

Поредна жестокост над животни в София (видео)

17 Ноември 2022
0 1240

За поредна жестокост над животни в София алармират от организацията за защита на бездомните кучета и котки Animal Rescue Sofia.

Жертвата този път е 10-годишното куче Мечо, за което хората казват, че е обичливо и добронамерено. Една сутрин го откриват край пътя със счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка, разказват от организацията във Facebook.

Случаят е от нощта на 23 срещу 24 октомври. Записи от охранителни камери показват как мъж примамва с храна бездомното куче. То тръгва след него и щастливо размахва опашка. Четири часа по-късно на кадрите се появява същият мъж. Но кучето вече не тича радостно след него. Мъжът го на ръце и го захвърля край пътя.

„Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили…

Ние вярваме, че за да заработи системата, трябва да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки свидетели (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не трябва да вижда и чува), епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се констатират счупените кости и порезните рани.

И докато заедно с доктор Златинов се борим за Мечо, очакваме с нетърпение полицията и прокуратурата да си свършат работата по начин, който да прекрати тази чудовищна жестокост, продължила дълго и отнела незнайно колко животи“, допълват от Animal Rescue Sofia.

Изрод бие куче на стълбищна площадка (видео 18+)

Според законите в страната насилието срещу животни е престъпление, припомнят от организацията и подчертават, че е време за престъпленията да има наказания.

Поредна жестокост над животни в София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции