<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138058" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 1000 души с...

Посетители слязоха пеш от 20-метрова кула на влакче на ужасите при 40-градусова жега (снимки)

20 Юли 2022
0 340

Посетители слязоха пеш от 20-метрова кула на влакче на ужасите при 40-градусов пек, пише LADbible.

В най-горещия ден, откакто се води статистика във Великобритяния, група туристи се оказаха блокирани във влакчето на ужасите Ъбливиън в Стафордшър, Англия.

Вижте кои са 15-те най-страшни моста в света (видео и снимки)

За незапознатите, нека отбележим, че въпросната атракция предлага спускане със 110 км/ч в смразяващ кръвта момент, който за тези именно гуляйджии продължил малко по-дълго. Сред тях се намерил някой си Dean, който да документира с телефона си стъпка по стъпка какво се случило после.

Жегата била толково нетърпима, че било немислимо оставането в совалката. Но нека за миг да си представим колко напечени са били металните стълби и перила в същия този момент!

“Процедурата по спасяване започва. Жълтите предпазни прегради са освободени. Всички подготовки за извеждането на пътниците от совалката са налице. Явно е, че пътуването няма как да продължи”, пояснява свидетелят на акцията по спасяването.

Малко по-нататък в сбития фоторазказ той заключава:

“Гостите вече са изведени от върха. Тяхното придвижване към земята продължава в безопасност, като са им доставени и бутилки с вода за утоляване на жаждата.”

От парка Олтън Тауърс пък побързаха да излязат с ведро обяснение, в което настояват, че:

„Пътуването на гостите е извършено съвсем по план и в съответствие с нашите процедури. Гостите бяха обгрижени и веднага получиха вода, храна и шапки за слънце. Всички останаха щастливи и можаха да продължат почивката си в парка. В нито един момент безопасността на гостите не беше застрашена.”

Самолетните писти във Великобритания се топят заради екстремните горещини (видео)

Само едно не е ясно – защо тези туристи са избрали най-горещия ден, за който толкова изписаха медиите на Острова?

Посетители слязоха пеш от 20-метрова кула на влакче на ужасите при 40-градусов пек

Източник: LADbible

Снимки: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции