<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115089" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекордни 50,7-г...

Последен шанс за Джокович, Австралия отлага депортацията му засега

14 Януари 2022
0 584

Депортацията на тенисиста Новак Джокович временно се отлага.

Късно изслушване по случая Джокович пред съда в Мелбърн се състоя петък вечер (местно време), няколко часа след края на работния ден. Прякото излъчване на заседанието генерира стотици хиляди гледания.

Австралия отново анулира визата на Новак Джокович

По-рано днес министърът по имиграцията на Австралия Алекс Хоук взе решение отново да анулира визата на Новак Джокович. Макар да имаше цяла седмица, той го направи петък следобед (местно време). Екипът на сърбина е притиснат от време да реагира преди започващия в понеделник Australian Open.

Джокович е изправен пред депортация, но все още има шанс нещата да се обърнат. Последното му изслушване пред министъра на имиграцията ще бъде събота сутрин (местно време). Към момента депортацията му е стопирана и няма да се задвижват нужните процедури.

На 10 януари съдия Антъни Кели отмени първоначалното решение на граничните власти и разреши на Джокович да остане в Мелбърн. Късно вечерта днес (местно време) той направи извънредно изслушване с адвокатите на тенисиста.

Netflix ще екранизира драмата на Джокович в Австралия

Кели изрази силното си съмнение, че съдът може да направи пълно и подробно изслушване на всички гледни точки и да вземе правилно решение за такъв кратък срок, за какъвто помолиха адвокатите на Новак.

Те са в готовност да оформят официален иск в рамките на 45 минути, а съдът да разгледа случая утре.

Към момента, сърбинът не е задържан в имиграционен хотел и прекарва първите си дни в Австралия. Той ще се радва на свободата си докато се стигне до окончателно решение.

За съжаление обаче, утрешното изслушване не гарантира край на случая Джокович. Решение относно казуса може да се вземе утре, неделя, понеделник или вторник.

Адвокатите на Джокович смятат, че подобно изслушване е безмислено, ако няма да се вземе решение същия ден. Все пак тенисистът е част от жребия за Australian Open и се очаква да играе през първия или втория ден на състезанието.

ТОП 3 достойни заместници на Джокович, ако той не играе (видео)

Те добавиха също, че днешното решение не е взето на база факти и документи, а на база обществено влияние и страх от събуждане на антиваксърски тенденции между гражданите.

“Както правим изслушване толкова късно в петък, не виждам защо не може да се опитате да вземете решение в събота вечер или неделя сутрин. Не виждам разлика между сегашните обстоятелства и евентуалните такива е събота вечер. Просто няма смисъл от каквото и да е решение, ако то не бъде взето максимално бързо”, каза екипът на Джокович в заключение.

Източник: Dir.bg

Последен шанс за Джокович, Австралия отлага депортацията му засега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции