<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126635" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън съобщ�...

“Последни дни или часове” за украинските сили в Мариупол (видео)

20 Април 2022
0 8350

Украинските сили, сражаващи се за Мариупол, са изправени пред “последните си дни, ако не и часове”. Това казва командир от украинската морска пехота, който се сражава в обсадения югоизточен град, във Facebook.

“Врагът ни превъзхожда по численост (10 към 1), казва Серхий Волина от 36-а бригада на морската пехота от обсадения стоманодобивен завод “Азовстал”. “Вероятно посрещаме поселедните си дни, ако не и часове”, допълни Волина.

"Последни дни или часове" за украинските сили в Мариупол

Той поиска от “всички световни лидери да помогнат”; руснаците според него имат въздушно и артилерийно превъзходство, повече оборудване и танкове.

Ето с какво помагат на Украйна държавите от НАТО

“Всички ние – военният батальон в Мариупол, над 500 ранени и стотици мирни граждани, включително жени и деца, молим да бъдем отведени в безопасност на територията на трети държави. Благодаря!”, каза в заключение Волина.

&#8220;Последни дни или часове&#8221; за украинските сили в Мариупол (видео)
Помощ от световните лидери

Като “световни лидери” са споменати в публикацията американският президент Джо Байдън, турският му колега Реджеп Тайип Ердоган, украинският държавен глава Володимир Зеленски и британският премиер Борис Джонсън.

Киев: Руската офанзива в Източна Украйна започна, тече битка за Донбас (видео)

“Последни дни или часове” за украинските сили в Мариупол

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции