<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141252" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 20-годишният ш...

Повдигнаха ново обвинение за блудство с малолетни срещу британския пастор в Сливен (видео)

16 Август 2022
0 340

Повдигнаха ново обвинение за блудство с малолетни срещу британския пастор в Сливен.

Това е пореден арест за Даниел Хъл и поредно обвинение за блудство в ромската махала в града. Според разследването Хъл е примамвал деца с пари и лакомства и се е възползвал от тях между месеците юни и август.

Телевизионен пастор в Турция бе осъден на 1075 години затвор за сексуални престъпления (видео)

Повдигнаха ново обвинение за блудство с малолетни срещу британския пастор в Сливен (видео)
iStock

Пасторът е издигнал молитвен дом в най-бедната част на квартал “Надежда”, който е с над 25 000 жители. Там, където той също живее, голяма част от населението е неграмотно, а децата на ходят на училище.

Във Великобритания той вече е имал присъда за педофилия и е бил лишен от свобода за 15 месеца. След излежаването на наказанието си обаче той е напуска родината си, въпреки забраната на властите, и се преселва в България. А тук той е приет като благодетел.

Пастор твърди, че Исус Христос не се връща, защото хората не даряват достатъчно пари

Още през 2019 г. Районната прокуратура в Сливен предава на съд 47-годишния мъж за блудство с осем момчета. Петима от тях са на възраст под 14 години. Той е бил освободен срещу парична гаранция.

Повдигнаха ново обвинение за блудство с малолетни срещу британския пастор в Сливен (видео)
iStock

Според разследването деца често оставали да спят в помещение в молитвения дом. Те получавали подаръци от британеца, а семействата им – пари. Разследващите смятат, че родители са знаели какво се случва, но са продължавали да пускат синовете си, защото са получавали значителни суми. Според живущи в квартала даровете на пастора варират от 20 лв. и нови мебели до цели къщи за семействата.

При предишните арести на Хъл родители от сливенския квартал са протестирали пред сградата на съда с искане към властите да го освободят.

Повдигнаха ново обвинение за блудство с малолетни срещу британския пастор в Сливен

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции