<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133880" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо хората з...

Предотвратен е терористичен акт срещу ръководството на Украйна, заявиха властите

15 Юни 2022
0 1976

Предотвратен е терористичен акт срещу ръководството на Украйна, заявиха властите, предава bTV.

Във видеообръщение към депутатите в чешкия парламент украинският президент Володимир Зеленски заяви, че в Украйна сега се води битка за бъдещето на Европа.

Зеленски: Украйна вече се смята за член на ЕС

Зеленски: Москва може да се прицели и в други части на Европа

„Руските танкове, които щурмуват градовете в украински Донбас, опитвайки се да настъпят към Харков, Николаев и Запорожие, трябва да бъдат спрени и изгорени или да бъдат прогонени от територията на независима Украйна. За да може те никога повече да не могат да влязат нито в Прага, нито в Острава, Бърно, Пилзен, Карлови Вари или в който и да е друг град на нашия континент“, обясни Зеленски.

Той изрази благодарност към Чехия за щедрата подкрепа в тази борба и отбеляза, че Прага е предоставила на Украйна много сериозна военна помощ.

“Ние сме с вас, бъдете с нас”, заяви Зеленски пред чешките депутати, цитирайки призив, отправен от говорител от чехословашкото радио през 1968 г., когато съветските окупатори се опитваха да прекъснат излъчванията му, допълва Франс прес. “Днес, когато украинският народ се бори за своята свобода срещу жестоката инвазия на Русия, ние използваме тези думи, за да се обърнем към всички народи на Европа и към демократичния свят”, допълни той.

“Украйна трябва да получи всичко, което е необходимо, за да постигне победа”, каза Зеленски.

Украинският президент призова още лидерите на страните членки на Европейския съюз да ускорят процеса на предоставяне на Украйна на статут на кандидат за членство.

От Кишинев пък Еманюел Макрон се ангажира със скорошно решение по искането на Украйна, Грузия и Молдова да получат статут на кандидати за членство в Евросъюза.

Предотвратен е терористичен акт срещу ръководството на Украйна, заявиха властите

Украинските власти пък обявиха, че са предотвратили терористичен акт срещу ръководството на страната. А ООН алармира, че хилядите цивилни, блокирани в обкръжения град Северодонецк, са на ръба да останат без питейна вода.

Пореден пакет от 1 милиард долара военна помощ за Украйна обяви от Брюксел американският министър на отбраната.

Източник и видео: bTV

Предотвратен е терористичен акт срещу ръководството на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • иван

    16 Юни 2022

    Наркоманчето пак се е предозирало

Реакции