<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж, собствен...

Препускащи коне в града: Кой ги допусна на оживен столичен булевард? (видео)

30 Март 2022
0 702

Стадо безстопанствени коне препускат по бул. „Андрей Ляпчев“ в столичния квартал „Дървеница“. Конете са „познати“ на хората от квартала, а пространството между двете платна на булеварда е превърнато в истински хиподрум, разказва bTV.

„Много добре знаем кой е собственикът на конете, извървяхме един дълъг път по неговото дисциплиниране и това имаше временен ефект. Не мисля, че има какво друго да направим като административни процедура за това лице, очевидно не му влияят“. Това обясни кметът на район „Студентски“ Петко Горанов.

По думите му, животните трябва да бъдат иззети принудително.

Препускащи коне в града: Кой ги допусна на оживен столичен булевард? (видео)

„Заради това, че конете обикалят така безстопанствено, този човек има актове за нарушение на обществения ред, констативни протоколи, санкциониран е, но това има само временен ефект“, добави друг представител на районната администрация. „Има глоби и те са между 20 и 50 лева, но не мога да кажа дали ги плаща“, каза още той.

И допълни: „Мъжът се оправдава, че е обект на неправомерни действия на конекрадци, че те разграждат неговото стопанство, подплашват конете с цел да ги откраднат. Това е неговата версия“, обясни още Петко Горанов.

Препускащи коне в града: Кой допусна животните на оживен столичен булевард

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции