<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149407" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Баща пази в т...

Прероденият “Москвич” пуска в продажба китайски SUV (видео)

02 Ноември 2022
1 15275

Прероденият “Москвич” пуска в продажба китайски SUV.

Моделът “Яуза”, кръстен на река

Името на модела води началото си от едноименна река – ляв приток на река Москва. На брега ѝ е разположен Държавният технически университет “Н. Бауман”.

“Яуза” се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите. Основата на модела е китайският JAC Sehol X4. Прибавени са хромирани детайли, както и такива от черна пластмаса. 

Ръководството на столичния автозавод е представило списък с модели, които са предназначени да изместят западните марки. Това се наложи, след като водещи марки автомобили изтеглиха производствата си от страната след руската инвазия в Украйна. Такъв е случаят с компанията “Рено”. Именно нейните цехове бяха одържавени за целите на възродената марка от годините на социализма.

Русия конфискува завод на “Рено” и започва да произвежда “Москвич”

Новият “Москвич” идва с бензинов двигател от 150 конски сили и автоматична трансмисия. В бъдеще се очаква и електромобил от марката. Не се съобщава на каква цена ще се продава бъдещият SUV. Но китайският му еквивалент се търгува в диапазона 12 000 – 15 000 долара, според екстрите.

Прероденият &#8220;Москвич&#8221; пуска в продажба китайски SUV (видео)

“Москвич Яуза” се предлага с оскъден интериор, включващ малък инфодисплей върху таблото и панел с бутони под него. Салонът е изработен от кожа с велурени елементи.

Все още е загадка къде в Русия ще може да се купи автомобил от модела, както и дали ще бъде по джоба на потребителите, при все че много компании напуснаха пазара заради ниска покупателна способност на населението.

Прероденият “Москвич” пуска в продажба китайски SUV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Калоян

    02 Ноември 2022

    Като ще пускате крадени клипчета, поне да се бяхте постарали за едни субтитри...

Реакции