<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев: Най-ма...

Президентът назначи Габриела Наплатанова от bTV в СЕМ

09 Май 2022
0 391

Президентът назначи Габриела Наплатанова от bTV в СЕМ, пише в. Сега.

Държавният глава Румен Радев назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от президентството. Тя ще заеме мястото на досегашния шеф на СЕМ Бетина Жотева, чийто мандат изтече в началото на май.

Преди дни Народното събрание избра за нови членове на СЕМ от неговата квота радиоводещата от “Дарик радио” Пролет Велкова и юриста Симона Велева.

Депутатите избраха новите членове на СЕМ

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”, продължават от президентството. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

Президентът назначи Габриела Наплатанова от bTV в СЕМ

Снимка: БулФото

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.

Габриела Наплатанова е старши репортер в „bTV Медиа Груп“ и е част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Носител е на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера. Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена, има две деца.

Източник: в. Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции