<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113378" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 24-часовият ко...

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП?

29 Декември 2021
0 341

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП? Отговор дава NOVA.

При наложена глоба или имуществена санкция от НАП, нарушителите ще имат възможност да намалят размера ѝ с 20%. Условието е да я платят в 14-дневен срок от връчването на наказателното им постановление, информират от институцията. Това гласи нова разпоредба от Закона за административните нарушения и наказания, която влезе в сила от 23 декември тази година. 

Ако не бъде подадено заявлението, то нарушителите губят правото си да се възползват от възможността да платят по-ниска санкция.

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП?

Бизнесмен съди НАП за 1 млрд. лв., разболял се от тормоза на данъчните (видео)

В 14-дневния срок от връчване на наказателното постановление, в намален размер могат да се платят глобите и имуществените санкции, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 г. или преди тази дата, в случай че двете седмици от връчване на наказателното постановление не са изтекли към влизане в сила на наредбата. В този случай наложената глоба или имуществена санкция влиза в сила от датата на плащането ѝ.

Новите правила за административнонаказателно производство са подробно разяснени в становище на НАП, публикувано в сайта на Агенцията.

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП?

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции