<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144117" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Може ли съвме...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха милиардери само за една нощ

12 Септември 2022
0 2001

Наред с новите титли, след смъртта на кралица Елизабет II херцогът и херцогинята на Кеймбридж станаха и милиардери и то само за една нощ, пише LADbibble.

Малко преди вестта за смърта на Нейно Величество миналия четвъртък, принц Уилям получи наследството от покойната си майка принцеса Даяна. Така нетното имущество на семейството се оценяваше на 34 милиона паунда (39 милиона евро). А ето, че тази седмица то достигна космическата сума от 1,1 милиарда (1,27 милиарда евро).

Първо обръщение на краля на Великобритания Чарлз III към нацията (видео)

Причината за огромното нарастване на капитала на двойката е това, че те наследиха бившите вече титли на бащата на Уилям – крал Чарлз III. Така, заедно с това, че са херцози на Кеймбридж, двамата станаха принц и прнцеса на Уелс, а също и херцог и херцогиня на Корнуол. Титли, които им носят имоти и собственост в цялата страна.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха милиардери само за една нощ
Royal Family/Twitter

В сумата влизат 52 000 хектара земи в 20 графства в Англия и Уелс (повечето от които са впрочем в Корнуол) и включват земеделски земи, националния парк в Дартмур, игрища за крикет и дори един затвор.

Херцогът на Корнуол
Принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха милиардери само за една нощ
Royal Family/Twitter

Чарлз бе херцог на Корнуол повече от 5 десетилетия, което го прави най-дълго притежавалия тази титла благородник. Само за последната фискална година приходът му възлизаше на 21 милиона паунда. Кралят доброволно плащаше най-високия данък за имотите си (от 45%), без да е трябвало да го прави. Според данъчните закони на страната, херцогството не се счита търговска компания и Чарлз не е трябвало да плаща корпоративен данък или данък върху капиталовите печалби.

Кралица-консорт: Каква ще бъде ролята на Камила, съпругата на Чарлз III

След придобиването на имението Уилям вече ще взема всички решения за оформянето на бъдещето на собствеността.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха милиардери само за една нощ

Снимки: Royal Family/Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции