<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106158" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов Жельо Жел...

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека

03 Ноември 2021
0 4233

Вижте какво споделя в интервю за “България днес” продуцентът на Джуди Халваджиян!

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека

Джуди Халваджиян е роден в София на 20 октомври 1974 година. Истинското му име е Юлиян. От 14-годишна възраст живее в Италия. Завършва там “Кино и телевизионно продуцентство”.

През 2002 г. заедно с брат си Магърдич Халваджиян и Асен Чанков създават продуцентска къща “Глобал Вижън”. Благодарение на нея през 2003 г. у нас започват да се излъчват предаванията “Господари на ефира”, тв играта “Руска рулетка”, “Пълна лудница” и “Забраненото шоу на Рачков”. Двамата братя са продуценти и на “Имаш поща” и “Игра за милиони”.

Джуди е продуцент и на филма “Скомина”, който през 2000 г. получава награда на фестивала “Златна роза”. Той има награда и за музикалния клип Pussy call на групата Kitchen Funk.

Маги и Джуди Халваджиян – козовете на телевизионния екран (интервю)

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека

– Какво си пожелахте на рождения ден, г-н Халваджиян?

– Пожелах си преди всичко да съм здрав, както аз, така и всички мои близки. Също така си пожелах най-накрая държавата ни да тръгне в правилната посока след 30-годишен изгубен преход.

– Радва ли ви рейтингът на “Забраненото шоу на Рачков” и как оценявате втория сезон до момента?

– Имайки предвид, че предаването не е форматно шоу, каквито са почти всички шоута на българския пазар, смятам, че “Забраненото шоу на Рачков” се справя много добре. Разбира се, че си виждаме и грешките, както и нещата, които можем да подобрим.

Моето желание за втория сезон спрямо първия бе да има повече смях и повече музика. А що се отнася до третия сезон, вече работим върху него, но засега не мога да издам повече информация.

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека

– А как виждате телевизионния пазар като цяло?

– Виждам го доста скучен. От една страна, Би Ти Ви излъчва едни и същи предавания от 5 години и това се отразява в резултатите им и смятам, че имат нужда от цялостна промяна в програмата си. От друга страна, програмата на Нова телевизия е доста по-разнообразна, въпреки че и тя се базира на познати формати и сериали.

За съжаление, световният телевизионен пазар страда от липса на нови и добри идеи и затова автоматично страда и българският телевизионен пазар.

– Мислите ли да върнете “Господари на ефира” на екран?

– Никога не съм спирал да мисля това и откакто “Господарите” не са в ефир, се усеща сериозна липса на пародия, политическа сатира, на коректив, на разследваща журналистика с чувство за хумор в медийната среда. За съжаление, нормалният човек, откакто “Господарите” ги няма, страда от липса на социална защита. Така че топката е в двете големи телевизии – Би Ти Ви и “Нова”. Дай Боже, да осъзнаят тежестта и ползите от предаване като “Господари на ефира” в техния ефир.

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека
– Трудно ли е все още да се прави разследваща журналистика у нас?

– Във всяка една държава, в която политиците имат прекалено голямо влияние над медийната среда, е изключително трудно. Затова е много важно медиите да се преборят за медийната си свобода и да са независими от политическата класа. Така ще се превърнат в един истински коректив на самозабравилите се политици.

– Разбраха ли политиците ни смисъла на демокрацията?

– Категорично имат тотално грешна представа за това какво трябва да бъде и как да изглежда демокрацията.

– Идват нови избори. Мислите ли, че на тях ще победи образ като Жоро Бекъма?

– За жалост, нивото на политическата ни класа е под всякакви критика. Имаме нужда от хора с висок морал, засилено чувство за справедливост, здрава ценностна система и да са независими. Прекалено дълго време се работи в посока целенасочено опростачване на народа. Лошият пример все още е на мода.

– Вашият идол Берлускони не се отказва от политиката. Има ли ли сте предложение и вие да влезете в някоя партия?

– Берлускони е един от хората, които от малък са ме вдъхновявали. Но не като политик, а като президент на “Милан” и като бизнесмен. Като един от най-големите комуникатори в модерния свят. Дори и на 85 години, той продължава да се бори и да отстоява либералните ценности.

Индиректно съм имал няколко предложения да вляза в някоя партия, но за мен политиката е мръсна работа, където лицемерието, подлостта и фалшът са приоритет и съответно всичко това не се вписва в моето виждане за живот.

– Гласувате ли?

– Винаги съм гласувал и ще продължавам да го правя, защото вярвам, че всеки един глас би помогнал за промяната, от която всички имат нужда. Винаги съм имал позиция в живота и затова ми е по-лесно да взема решение за кого да дам гласа си.

Няма перфектен кандидат, има по-малкото зло, но пък и човек може да критикува само, когато е упражнил правото си на глас. Така че приканвам всеки, който има желание за някаква промяна в тази държава, да излезе и да гласува.

– Със Слави Трифонов какви са ви отношенията? Как го виждате като политик?

– Отношенията ни със Слави Трифонов са добри и съжалявам, че взе решение от телевизионен продуцент и водещ да стане политик. През лятото много хора му се довериха, но за съжаление липсата на политически опит и грешките, които неговата партия направи, ще позволят на статуквото и задкулисието да продължават да безчинстват. Много се надявам на тези избори това да не се случи.

– Вие ли ще продуцирате стендъп комедито на Мария Игнатова и Алекс Раева, в което Алекс ще е и автор?

– Не, нямаме нищо общо с тази идея.

– В началото сте били против връзката на Мария и Рачков, те вече са разделени, а бихте ли пробвали новото гадже на Рачков за водеща?

– Този въпрос трябва да го отправите към Димитър Рачков – дали има желание човекът, с когото живее, да стане телевизионна звезда.

– Върху филм работи ли ви се?

– Работи ми се, но за съжаление на българския пазар няма никакъв смисъл да се инвестира във филм. Логиката на пазара не го позволява.

Джуди Халваджиян: Зуека е страшно разочарован, просто му писна!

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека
– Най-вероятно и вие сте разочарован от това, което се случва в държавата. Възможно ли е и вие да напуснете България като Зуека?

– Искрено се надявам да не стигна до това решение, въпреки че дълги години съм живял в Италия и нямам никакъв проблем да се върна там. Смятам, че все още може да съм полезен на хората, особено ако “Господари на ефира” се върнат в ефир.

– Очаквахте ли Зуека да се оттегли така?

– Зуека има тоталната ми подкрепа, защото той е от малкото хора, които вярват в справедливостта и трудно преживя всичко това, което се случва в държавата ни. Но съм убеден, че ако тръгнем в правилната посока, Зуека ще премисли решението си.

– Какво е отношението ви към ваксините, към локдауна?

– Категорично съм за ваксините, просто защото на този етап не е измислено друго по-добро нещо от тях. Докато измислят лекарство за този коварен вирус, трябва да се доверим на ваксините. А и примерите, които виждаме на Запад – Италия, Испания и Англия – говорят само едно – че чрез ваксините ще преодолеем тази пандемия, а без тях ще си стоим затворени.

-На кого от известните днес бихте дали “Бяла лястовица” и на кого – “Златен скункс”?

-Символично “Бяла лястовица” бих дал на всички медицински работници, които се борят с Covid-19 в тази трудна за всички нас ситуация. А съответно “Златен скункс” бих дал на всички тези политици, които са отговорни за този провален 30-годишен преход.

Източник: “България днес”

Видео: Господари на Уеба – октомври 2020 година

Продуцентът Джуди Халваджиян: Надявам се да не последвам Зуека

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции