<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прогноза: Как...

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Кристиан Николов

10 Март 2022
0 394

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Кристиан Николов.

Софийската градска прокуратура внесепротест срещу присъдата на Кристиан Николов – обвиняемия за смъртта на журналиста Милен Цветков. На 4 март Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му наложи наказание от 9 години затвор, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това, шофьорската книжка на Николов бе отнета за срок от 10 години.

9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

СГС прие за установено, че подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, но след употреба на нарокотици, е причинил смъртта на Милен Цветков. 

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Кристиан Николов

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативният съд в София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление и да му наложи по-тежко наказание. СГП счита, че събраните доказателства сочат, че на 19 април 2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на Цветков, като е нарушил правилата за движение, вследствие на което е предизвикал тежката катастрофа.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за смъртта на журналиста Милен Цветков

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си, отбелязват от държавното обвинение.

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Кристиан Николов

Източник: Прокуратура на Република България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции