<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта: ...

Прокуратурата: Кирил Петков не може да носи наказателна отговорност за казуса с гражданството (видео)

16 Декември 2021
0 1119

Прокуратурата: Кирил Петков не може да носи наказателна отговорност за казуса с гражданството.

“Безспорно е налице невярно деклариране, но само по себе си в тази конкретика и при тази законова диспозиция на член 313 не може да обуслови наказателна отговорност”, каза на брифинг пред медиите ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Прокуратурата: Кирил Петков не може да носи наказателна отговорност за казуса с гражданството
Стопкадър: NOVA

От Специализираната прокуратура поясниха, че стриктно е спазен закона и прокуратурата винаги е твърдяла, че закона в частта, рекламентиращ наказателното право и процес е несъвършен и законовите разпоредби не са осъвременени.

Кирил Петков не е имал само българско гражданство, когато е станал министър, реши КС

“Да, действително в декларацията е отразена невярна информация, но тази невярна информация има единствено уведомителски характер. Тя няма доказателствена стойност и именно затовапрокуратурата отказа да образува досъдебно производство”, уточни ръководителят на СРП Невена Зартова.

Прокуратурата: Кирил Петков не може да носи наказателна отговорност за казуса с гражданството
Стопкадър: NOVA

„На 13 декември получихме отказ от образуване на досъдебно производство по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. Преписката, образувана по случая от Спецпрокуратурата, в края на август беше изпратена по компетентност за решаване на Софийска районна прокуратура”, заяви още Маджарова.

Премиерът Кирил Петков няма да бъде разследван за документно престъпление заради казуса с двойното му гражданство, както и за престъпление по служба заради Българската банка за развитие. 

Прокуратурата: Кирил Петков не може да носи наказателна отговорност за казуса с гражданството

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции