<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157696" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Деца убиха 59-�...

Прокуратурата се сезира за заплаха над журналист

04 Януари 2023
0 157

Прокуратурата се сезира за заплаха над журналист от BIRD. Журналистът Димитър Стоянов сподели преди дни, че гумите на служебния автомобил на медията са били нарязани. Предположенията му са, че това е заради работата му по различни теми, показващи корупция и други престъпления на високо ниво.

На 30 декември 2022 г. в СРП е образувана преписка. Според обвинението нарязването на гумите се приема като отправяне на заплаха към целия екип на медията, в която Стоянов работи.

Журналистът е поканен от прокурор при Софийска районна прокуратура да предостави информация, която би могла да помогне за разкриването на евентуалните извършители.

Прокуратурата се сезира за заплаха над журналист

Трите гряха на Иван Гешев, които го водят към “Магнитски”

Призив от АЕЖ

След посегателството върху служебния автомобил на Bird.bg Асоциацията на европейските журналисти призовава за категорични действия срещу тормоза над журналистите. “Автомобилът е бил паркиран правилно, на обичайното си място, което предизвиква сериозни опасения, че това е предупреждение, свързано с журналистическата работа на екипа на BIRD, известен с неудобните си за властимащите разкрития”, пише в позицията на асоциацията. Във връзка с инцидента е подаден сигнал в столичното Пето РПУ. 

Вандализмът се случва дни след като стана ясно, че конгресменът Уорън Дейвидсън е цитирал именно материал на BIRD в писмото си с критики към българската прокуратура. Става въпрос за разследване на обвързаностите на фирма “Жоси” с високопоставени лица в държавата.

Прокуратурата се сезира за заплаха над журналист

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • 100 USDT almak icin kaydolun.

    26 Юни 2023

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://accounts.binance.com/tr/register?ref=UM6SMJM3

Покажи всички Скрий

Реакции