<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148225" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Каква татуир...

Пускат магистрала “Европа” без последния слой асфалт (видео)

22 Октомври 2022
0 384

Пускат магистрала “Европа” без последния слой асфалт – това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в ефира на NOVA.

Участъкът от магистрала “Европа” между Драгоман и сръбската граница все още не е готов. Очакваше се той да бъде открит през септември, но се стигна до трета поредна отсрочка. Регионалният министър определи магистралата като „пътят на костенурката” заради забавения строеж.

Той не скри, че изграждането на АМ „Европа” към границата ни със Сърбия се бави. Това се дължало на строителния хаос, който е заварил. „За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция „Пътна инфраструктура”, няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година”, каза още министърът.

Пускат магистрала &#8220;Европа&#8221; без последния слой асфалт (видео)

Възстановиха строителството на магистрала “Хемус”

Шишков подчерта, че се прави всичко възможно участъкът да бъде пуснат без последния слой асфалт, а напролет да бъде завършен. „Надявам се в тези срокове първо да бъде пуснато движението около Нова година в по-облекчен вариант, а след това магистралата на бъде въведена в експлоатация напролет, когато бъде направен последният слой асфалт”, допълни ресорният министър.

Той коментира и строежа на магистрала „Тракия”. Съвместна проверка с МВР показа, че има нарушения – спестени са материали при строежа на два от лотовете. „Проверката беше по инициатива на МВР. За един от лотовете, който е в по-лошо състояние – трети лот, така или иначе имаше предвидена проверка от предишните ръководства на МРРБ и АПИ”, уточни министърът. По думите му пътят вече започва да става опасен за шофьорите. Шишков увери, че се прави всичко възможно напролет да започне ремонт на увредения участък.

Пускат магистрала “Европа” без последния слой асфалт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции