<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120179" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Футболна лег...

Путин искал “демилитаризация и неутралитет” и готов е за преговори, но не с НАТО и САЩ

24 Февруари 2022
0 11607

Руският президент Владимир Путин е готов да проведе преговори с ръководството на Украйна по отношение за нейния неутрален статут и отказа за разполагане на оръжия на нейна територия. Това заяви пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Подкрепа за Украйна: София излиза на протест срещу руската агресия

“Държавният глава формулира своето виждане за това какво очакваме от Киев, за да бъдат разрешени проблемните “червени линии”. Това са неутралитетът на Украйна и разполагането на оръжия. Въпросът е дали ръководството на Украйна е готово за това”, допълни той.

Песков добави, че демилитаризацията на Украйна е една от целите на военната операция на Русия. По думите на Песков, това означава неутрализация на военния потенциал на западната съседка на Русия.

“Спецоперацията по демилитаризация на Украйна е продиктувана от националните интереси на Русия и от притеснение за бъдещето – никакви други цели не преследваме. Безусловно, ситуацията е много тревожна и безусловно това е много сложен проблем.”

Щом пак има война, значи не сме научили уроците си (Коментарът на “Господарите”)

Песков отказа да отговори на въпрос на журналистите, които искаха да знаят дали военни части от Беларус участват в операцията.

Моска не е готова да води дългогодишни преговори по границите за сигурност със САЩ и НАТО.

Путин искал "демилитаризация и неутралитет" и готов е за преговори, но не с НАТО и САЩ

Според прессекретаря, при подобен сценарий, паралелно с преговорите Вашингтон и Брюксел, ще продължат да въоръжават Украйна и да я въвличат в натовската военна инфраструктура.

Украйна тръгна към пълна мобилизация

“Няма как това да отговаря на интересите ни, още повече, че това е заплаха за нас. В интерес на страната ни сме задължени да реагираме на тези заплахи и да предприемем мерки, които ще минимизират рисковете. Нямам никакви съмнения, че президентът Путин ще прави това, което трябва, в създалата се ситуация”, бе категоричен Песков.

Путин искал “демилитаризация и неутралитет” и готов е за преговори, но не с НАТО и САЩ

Източник: DIR.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции