<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Войната в Укр...

Путин награди 64-та бригада, извършила зверствата в Буча

19 Април 2022
0 776

Президентът на Русия Владимир Путин присвои почетно звание „гвардейска“ на 64-та мотострелкова бригада. Същата, която извърши зверствата в град Буча.

Указът за награждаването е публикуван на официалния канал за правна информация, съобщи “Укринформ”.

Урсула фон дер Лайен посети Буча: “Тук се е случило немислимото”

В документа пише, че званието “гвардейска” е дадено на бригадата “за масов героизъм и смелост, непоколебимост и мъжество, проявени от състава на бригадата в бойните действия за защитата на Родината и държавните интереси в условията на въоражени конфликти”.

Министерството на отбраната на Украйна публикува списък на 4 април, който съдържа военните подразделения, превзели Буча. Сред тях е и наградената 64-та бригада. Тя влиза в състава на 35-а общовойскова армия на РФ.

Зеленски: Разрушенията в Бородянка са по-страшни от тези в Буча

Путин награди 64-та бригада, извършила зверствата в Буча

Според данни на разузнаването, бригадата я връщат в Украйна със “специални задачи” – да бъдат “респектирани” жителите на украинските градове и села.

Командир, благословен от руската църква: Кой е „Касапинът от Буча“?

Украински източници твърдят, че бързото връщане в зоната на бойните действия има и друга цел  – бърза „утилизация“ на ненужните свидетели. Тяхната предислокация на такъв фронтов участък, където те няма да имат шанс да останат живи, за да не могат да дават свидетелски показания пред съда в бъдеще.

Путин награди 64-та бригада, извършила зверствата в Буча

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции