<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122249" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Интелигенте...

Путин предаде руснаците, а големият победител е Китай

15 Март 2022
1 3634

Путин предаде руснаците, а големият победител е Китай. Това пише в своя статия “Дойче Веле”. Те се фокусират върху войната в Украйна.

Сега наричаме Путин “луд”. Но историята помни и други “луди” като него – Сталин, Ленин, Мао. Дали след бомбените нападения над болници и родилни клиники Путин ще хвърли и атомна бомба в Украйна?

“Интелигентен, бърз, саркастичен”: Наш политолог разказва за една вечеря с Путин

Путин предаде руснаците, а големият победител е Китай

Путин иска Русия отново да стане велика. Без значение на каква цена. И преследва тази цел дори срещу волята на руското население и на руския корумпиран елит, който сам инсталира.

Той не само ги изненада с атаката си срещу Украйна, а предаде и техните интереси.

Путин принуждава руснаците да понесат последствията от неговите престъпления. Последици, които далеч надхвърлят икономическия упадък на Русия. СегаРусия е заплашена да се превърне в парий.

Омразата на украинците към всичко руско нараства с всеки изминал ден от войната. Завръщането към диктатурата, краят на руското отваряне и модернизация, отдалечаването от Европа. Всичко това е част от идеологическата лудост на Путин. Той се прекланя пред една уникална “рускост” и изисква от останалите да следват примера му.

Путин като Великия инквизитор

Това мислене е диаболично. То е и в противоречие с повелите на православното християнство, на което Путин обича да се позовава.

Защото още в първите божи заповеди се забранява идолопоклонничеството. Но пък на всяко човешко същество се дава свободата да върши добро.

Тъкмо тази свобода Путин иска да отнеме от руснаците и украинците. И с това той заприличва на Великия инквизитор на Достоевски от “Братя Карамазови”. Накрая инквизиторът дори обвинява Господ, че е допуснал грешка. Свободата не е за хората.

Русия може да възвърне свободата и достойнството си, ако Владимир Путин загуби тази война.

Но това би означавало, че е дошъл политическият край на Путин. А той ще направи всичко възможно, за да го предотврати. И следователно ще продължи ескалацията на бойното поле.

Путин може да си го позволи, защото знае, че неговата Русия разполага с ядрени оръжия, а Украйна не. Въпреки това би трябвало да се чувства неудобно. Войниците му в Украйна все по-често се питат защо украинците ги наричат фашисти и защо изобщо трябва да се бият срещу братския народ.

Украинците нямат проблеми със съвестта. Те защитават страната си, родината, своите жени, деца и старци.

Въоръжени със смелостта на отчаянието, готови да понесат най-големи жертви, те се изправят срещу значителното превъзходство на агресора. Украинският Давид се изправя срещу руския Голиат.

Зависимост от Китай

Дори и по време на преговорите Путин да успее да си извоюва част от Украйна, Русия не може да спечели мира, а това значи, че не може да спечели и тази война. Липсват му възможността и средствата да окупира завинаги цяла Украйна.

Путин затвори с трясък вратата към Европа и свободния свят. Така страната му става зависима от Китай. А китайците винаги са били добри бизнесмени. Милиардната нация безмилостно ще заграби богатствата на Сибир – независимо дали става въпрос за нефт, газ, въглища, дървен материал или никел. Бързоразвиващата се икономика на Китай има нужда от всичко – и по възможност на най-ниската цена.

Сега гражданите на Русия трябва да се съвземат. И да започнат да действат. По какъв начин? Милиони украинци им го показват ден след ден.

Путин предаде руснаците, а големият победител е Китай

Източник: “Дойче Веле”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции