<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Технология п...

Путин призна с указ независимостта на Донецк и Луганск (видео)

21 Февруари 2022
0 1309

Руският президент Владимир Путин призна с указ независимостта на Донецк и Луганск. Така се формират Донецката народна република и Луганската народна република. Те са независими държави.

Дългата маса на Путин е италианска, много скъпа и много забавна (видео)

Путин призна с указ независимостта на Донецк и Луганск (видео)

Веднага след това Путин парафира и договор за приятелство и взаимопомощ с двете признати от Русия държави, които от останалия свят са наричани сепаратисти.

Преди това Путин направи почти едночасово обръщение към нацията. Той изложи аргументите си да прибегне до това решение. Държавният глава обяви, че повече не може да продължава геноцидът над хората, чийто майчин език е руски в Украйна. Страната ги третирала като чужденци.

Налице е опасност от внезапен удар по нашата страна, предупреди руския народ президент.

“В документите на НАТО нашата страна директно е назована като враг. И на нас не ни иска да го повярваме, но това е така.”

Путин започна с исторически преглед как е била създадена Украйна, като се върна още към годините на сформиране на СССР.

Руският президент я нарече “Украйна на Владимир Илич Ленин. Той е нейният създател и архитект, а сега му събориха паметника. Това те го наричат “декомунизация”.

В историческия преглед на отношенията Русия-Украйна той стигна до дните на Майдана и обвини Запада, че не обелва дума за изгорените живи хора в Одеса. Путин заключи, че никой не тъси убийците. Но техните имена са известни на руснаците и те ще направят всичко, за да ги изправят пред съда.

По думите на Путин Украйна в момента се опитва да направи “блицкриг на Донбас”. “Не минава нито ден без обстрел”, заключи Путин и изреди целия арсенал, с който е атакувано населението на Донбас. По думите му убийствата, издевателства над деца, старци и жени не спират. “Цивилизовият свят, както западните страни се наричат, предпочита да не забелязва това, геноцида, целия ужас”, заяви руският президент. “Колко още може това да продължава и да се търпи? Русия е направила всичко за съхраняването на териториалната цялост на Украйна”, каза той.

“Ние имаме доказателства, че диверсионните групи са поддържани от западни служби”, обвини още държавният гава на Руската федерация. Той предупреди, че Украйна се готви да създаде ядрено оръжие. “Не можем да не реагираме на тази реална опасност”, заяви Путин.

Той обвини още Запада, че през последната година на територията на Украйна постоянно са присъствали чужди контингенти под предлог на съвместни учения, които са насочени към Русия, а въздушното пространство на Украйна е отворено за безпилотни разузнавателни полети на САЩ.

Той отчете, че гражданската война в Украйна продължава вече 8 години, а почти 6 милиона украинци. Това е 15 процента от населението на страната. Те са заминали зад граница. По думите му налице е откровен грабеж на руската икономика. Редица държавни органи са под директното ръководство на американското посолство там. Посолството на САЩ контролира бюрото за борба с корупцията и специализираната прокуратура, а резултати няма. Това заяви ощепрезидентът на Русия.

“Разбират ли, че страната им не е дори протекторат, а колония?”, изрази недоумение по адрес на украинските граждани Путин. И констатира, че в страната е налице пълна липса на суверенитет и дерусификация.

След което обяви, че подписва указа за признаване на независимостта за двете републики, като се обърна към Федералното събрание на Руската федерация да го ратифицира още утре.

“В сложната ситуация, когато нашите предложения останаха без отговор, Русия има пълното право да действа, както намери добре, за да гарантира безопасността си”, обобщи Путин по повод предложенията, които си размени Руската федерация с НАТО по време на преговорите. “Ние чудесно разбираме нашата отговорност за сигурността в региона”, изтъкна руският президент, но заключи, че НАТО и САЩ се опитват да шантажират страната му.

Що се отнася до санкциите, той беше категоричен, че така или иначе винаги Западът ще си намери “формален повод” да ги наложи, даже без Украйна да е причината.

“Целта е една – да се спира развитието на Русия”, заключи той. “Влизането на Украйна в НАТО е пряка заплаха към Русия”, повтори Путин и припомни договореността от 1991 г., че НАТО няма да се разширява на Изток. По думите му Русия е била измамена. “Всичко се получи точно обратното. Русия изпълни всички свои ангажименти”, констатира Путин. 

Преди церемонията Путин лично информира по телефона германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон, че възнамерява да подпише указ за независимостта на ДНР и ЛНР, съобщи ТАСС.

Двамата ръководители на сепаратистките републики, отделили се от Украйна, са Денис Пушилин и Леонид Пасечник. Те призоваха Путин да ги признае за независими и суверенни държави.

По време на заседанието от Федералната служба за сигурност му докладваха данните за ситуацията по границата с Украйна и заловените украински нарушители, един от които е в плен. Петима са убити, както твърди руската страна. Унищожени са били и два украински БТР-а.

Украинските власти отрекоха това да отговаря на истината и призоваха Русия да затвори “фабриката за фейк”.

Путин призна с указ независимостта на Донецк и Луганск (видео)

Източник: Дир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции