<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155991" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия раздав...

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач

20 Декември 2022
0 514

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач.

“По наша информация нападението е било отлагано три пъти, последния път – в средата на февруари”, заяви пред Build зам.-началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки, цитиран от Club Z.

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач
Стопкадър Kyiv Post

По думите на Скибицки, за нахлуването е настояваала Федералната служба по безопасност (ФСБ), като в крайна сметка тя се е наложила. Той дабави, че Путин е обсъждал идеята за нахлуването с началника на генералния щаб Валерий Герасимов и с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Трудностите пред командването

Скибицки посочва още, че от ФСБ са вложили огромни ресурси преди инвазията. Но са били снабдени с храна, боеприпаси и гориво за три дни. Това издава колко много са се заблудили първоначално.

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач
iStock

“Всички първи военни цели се провалиха, не можаха да обкръжат Киев, не можаха да превземат Суми, Чернигов и Харков“.

Русия раздава украинска територия на военни ветерани

Трудностите пред ръководената от президента на Русия инвазия в Украйна се потвърждават и от видеообръщение на на Владимир Путин. В него той заяви, че положението в анексираните от Русия четири украински области е “изключително трудно”. Руският президент нареди на спецслужбите да се борят с вътрешните врагове по места.

Молдова се готви за нашествие от Русия

Путин е издал указ, според който на военните ветерани, отличили се с „изключителни заслуги“ за участието им във войната, ще се дават незаконно придобити украински територии. Те ще получат парцели в предградията на Москва, а също и в анексираните Крим и Севастопол.

Възможно ли е ново нахлуване от Север? Путин се съветва с руските генерали (видео)

Предвижда се и социална подкрепа за роднините на войници, загубили живота си по време на военните действия. А също и при лечение на заболяване.

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ТРЕПЯ УСРАИНЦИ

    03 Януари 2023

    ЕКЗЕКУЦИЯ ЗА ВАДИМ ХОХОЛАТА ТЪПА ЕКЗЬЕКУЦИЯ ВЕДНАГА

Реакции