<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101902" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лозан Панов м...

Кирил Петков: Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор (видео)

03 Октомври 2021
0 4239

Кирил Петков: Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор

“В един мечтан свят за мен искам да има 121 почтени депутати, Румен Радев да си остане президент, а много бих се радвал да видя Лозан Панов като главен прокурор“. Това заяви един от лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред bTV.

Лозан Панов може да се кандидатира за президент с подкрепата на “Демократична България”

Вчера председателят на Върховния касационен съд потвърди официално, че се включва в надпреварата за държавен глава. Инициативата за издигане на кандидатурата на Панов идва от “Правосъдие за всеки”.

Петков също заяви, че подкрепата на ПП към Румен Радев няма да повлияе на отношенията им с „Демократична България“, които застават зад Панов.

Той обяви, че „Продължаваме промяната“ ще подпише предизборно споразумение за бъдещо управление с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Кирил Петков: Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор (видео)

„Първите ни партньори са ясни – ДБ и „Изправи се“. Там имаме най-изчистена теза за общо действие и смятаме да подпишем документ, който след изборите да ни превърне в коалиция. Сега ще го подпишем и ще го наречем принципи на бъдещо управление – да не се качват данъците, да се смени главният прокурор, здравеопазването и образованието да са основни приоритети“, каза той.

„Отворени сме към разговори и с ИТН, макар че засега няма да ги каним към споразумението. Имам позитивни индикации от част от тях като Мика Зайкова.“

Бившият министър съобщи, че би се радвал министерството на правосъдието да е в ръцете на ДБ  при евентуално общо управление. А социалното – при „Изправи се“. 

Транспортният министър ще бъде от „Продължаваме промяната“ – „бизнесмен, чиято компания е една от най-успешните в България, който ще иска да вдигне транспортната скорост на системата у нас с 30%“. От думите на Петков се разбра, че става въпрос за шефа на „Еконт“ Николай Събев.

Бившият икономически министър каза още, че не се стреми към постове и че партията им с Асен Василев е диалогична и няма да поставя условия пред останалите.

Кирил Петков: Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор (видео)

„Не ме е страх от отговорност“, каза още той.

Последното проучване на „Галъп“ показа, че ПП ще е втора политическа сила с 15,2% подкрепа. Това ги поставя след ГЕРБ (21,4%) и пред БСП, ИТН, ДБ и ДПС.

Кирил Петков: Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции