<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117324" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скопие все ощ...

Радев разкритикува Петков за посещението му в Северна Македония (видео)

01 Февруари 2022
0 428

Румер Радев разкритикува Кирил Петков за посещението му в Северна Македония.

Повод за острите критики е срещата на президента Стево Пендаровски с членове на ОМО “Илинден”.

Кирил Петков в Северна Македония: какво пишат чужди медии за визитата

“Мисля, че посещението на премиера беше прибързано. Важно е българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет – да не се доверява на експертиза отвън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен натиск.”

Радев критикува Петков за посещението му в Северна Македония
БулФото

“Действията на президента на РСМ не допринасят за напредък. […] Македонските българи се борят за равноправие. […] Това е коренно различно от сепаратистките нагласи и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски”.

Относно “Булгаргаз” и освобождаването на директора Николай Павлов, президентът сподели, че се тревожи за инфлация, цените и бъдещето на енергетиката.

Външно министерство с остра позиция срещу президента на Северна Македония

“Когато кабинетът извършва смени в ръководството на дружествата, би следвало да гарантира, че няма да има отново частни посредници при доставката на газ и че ще се постигнат по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази дейност кабинетът няма да се изкушава от наследения управленски модел, който използваше служби, бордове и регулатори за разправа и за прокарване на частни интереси”, заяви Радев.

“Ако се използва същия подход, няма да постигнат по-различни резултати от наследството на Борисов”.

Радев критикува Петков за посещението му в Северна Македония

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции