<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: При правител...

Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП (видео и снимки)

18 Юли 2022
0 233

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

БСП: Премиерът трябва да бъде излъчен от “Продължаваме промяната” (видео)

Прие го депутатът Георги Свиленски.

“Уважаеми г-н Свиленски, в изпълнение на Конституцията на Република България възлагам на парламентарната група на БСП да предложи кандидат за министър-председател. БСП успя да запази добрия тон в една сложна коалиция. Показахте и че можете да постигате консенсуса, да съжителствате във властта и да работите заедно със свои политически опоненти”, каза президентът Радев при връчването.

Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП (видео и снимки)
БулФото

От своя страна Георги Свиленски представи на държавния глава протокол от решението, с което БСП за България е упълномощило именно него да получи третия мандат за съставяне на правителство.

“Искам да ви уверя, че ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет, който да работи за спокойствието и сигурността на българските граждани. Надявам се на отговорността на всички парламентарни групи, които до момента показаха загриженост по време на консултациите да стигнем до всяка едно от тях и да осигурим необходимата подкрепа за редовен кабинет на България”, заяви Георги Свиленски.

Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП

Снимки: БулФото

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции