<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133936" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премиерът от...

Радостин Василев и Иво Атанасов с емоционални речи в Народното събрание (видео)

16 Юни 2022
0 3282

„Учредих ИТН, създавах структури на партията, борих се. Бях най-ревностният защитник на Слави Трифонов. Бях най-големият критик на Кирил Петков, но аз не мога да предпочета моя лидер пред българския народ”. Това каза от парламентарната трибуна днес министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

Според него днес за народните представители това е началото на един цивилизационен избор.

Кой е Орлин Алексиев, заради когото депутати напускат Слави Трифонов

Спортният министър за Зимния дворец: Само кражби, иде ми да хвана една пушка

„Изборът е между дълго критото зло, в което аз съм имал участие в продължение на две години, без да знам това, и доброто“, каза Василев.

„Моите колеги не са предатели. Когато ИТН застава до ГЕРБ и ДПС във връзка с всичко това, което се случва в държавата за първи път от 12 години страната е напът да си върне заграбени бизнеси”, обясни Василев.

„Относно „Капъкуле”, г-н Слави Трифонов,  за първи път от 12 години в мое лице като министър на спорта държавата започна да разкрива нередности. Бях единственият министър на ИТН в това правителство. Не познавах другите трима. Единствено Теодора Генчовска беше наш експерт в темата отбрана. Днес гледам моите колеги – Ива Митева, проф. Чорбанов и виждам в техните лица един огромен срам. Повярвайте ми те не искат да стоят до г-н Тошко Йорданов в момента”, каза той. И призова Ива Митева да не поема поста председател на НС.

„Г-жо Митева, призовавам ви не ставайте предател, не поемайте поста председател на парламента, защото ще бъде най-мразената личност в България. ИТН предаде българския народ и никога повече няма да участва в това НС. Поздравявам петимата  колеги, които напуснаха. Те доказаха, че са мъже. Не подкрепяйте преврата в държавата”, заяви Радостин Василев.

Радостин Василев и Иво Атанасов с емоционални речи в Народното събрание (видео)

“Вчера присъствах на трибунал в българския парламент. Имаше прокурори, имаше съдии, имаше Наказателен кодекс и присъдата за премиера на България бе обявена – “национален предател”. Дали си такъв или не си – това се решава от българския съд, колеги, а не от вас и служители на Слави Трифонов”, заяви в народното събрание отцепилият се депутат от “Има такъв народ” Иво Атанасов.

И добави: “От ИТН показахме два пъти, че не можем да градим, не можем да създаваме. Сега показахме, че можем да рушим”. По думите му, това е показателно за тази партия и затова той не е вече в нея.

Вижте още във видеото!

Радостин Василев и Иво Атанасов с емоционални речи в Народното събрание (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции