<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърция отчет...

Ръководителите на SiteGround даряват 100 милиона лева за образование и здравеопазване в България

06 Юли 2022
1 1429

Съоснователят на SiteGround Иво Ценов и управителят на компанията Тенко Николов ще вложат 100 милиона лева за развитие на медицината, образованието и спорта в България, предава Булевард България.

Ценов и Николов ще регистрират фондация, която ще управлява средствата им, предназначени за благотворителността.

Една от идеите им е да изградят комплекс с училище, детска градина и спортен център с площ около 100 декара.

Двамата са решили да създадат собствена структура, “не само защото смятат, че има остра нуж­да от подкрепа в трите сектора”, а и за да дадат пример на останалите български предприемачи за ползите от дарителството в подкрепа на обществото.

“Еднорози” на протест. Защо млади български предприемачи подкрепят правителството

Ръководителите на SiteGround даряват 100 милиона лева за образование и здравеопазване в България

По данни на изданието – съдружниците в SiteGround ще прехвърлят между 80 и 90% от приходите си в новата фондация.

В последните две години двамата са дарили над 14 млн. лв. на болници, неправителствени организации в сферата на образованието и каузи със социален характер, пише българското издание на “Форбс”. 12 милиона лева са инвестирани и за създаването на българския IT научен институт INSAIT, който беше учреден през април 2022 г.

Сега те планират да насочат част от средствата си за подкрепа на медицината в България. Като обмислят дали да изградят болница, център за изчисления в сферата на здравеопазването или още един научен комплекс за високи медицински технологии.

Пред Dev.bg Тенко Николов посочва, че целта е да се фокусират усилията им върху превенцията на заболяванията и диагностиката, до каквито в България няма достъп и се налага хората да търсят медицинска помощ в чужбина.

Колкото до образователния кампус – идеята е в него да се създадат добри спортни съоръжения, както и да се привлекат подготвени треньори и професионални спортисти, които да се ангажират с обучение на децата в замяна на безплатния достъп до базата.

Хостинг компанията SiteGround е създадена от българи. В момента е един от най-големите независими доставчици на този вид услуги в света.

Ръководителите на SiteGround даряват 100 милиона лева за образование и здравеопазване в България

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции