<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разследват н...

Районен кмет се обяви срещу застрояването – Блъсков заплаши със съд данъкоплатците (РЕПОРТАЖ)

11 Май 2023
0 14598

Районен кмет се обяви срещу застрояването – Блъсков заплаши със съд данъкоплатците. Става въпрос за кмета на район “Студентски” Петко Горанов, който днес свика пресконференция, на която заедно с общинските съветници Иво Божков и Борис Милчев и представители на гражданите от квартал “Мусагеница” разискваха възможните решения за проблема с поредния нов строеж в района. За него ви разказахме за пръв път преди година, а преди дни показахме и протеста на жителите, продължаващ вече 2 месеца.

Повече от 2 месеца граждани протестират срещу строеж на Петьо Блъсков (РЕПОРТАЖ)

Пресконференцията в БТА

Кметът на район “Студентски” Петко Горанов и общински съветници от “Демократична България” искат да спрат строителството в района и с доклад предлагат на СОС да отмени решението си от юли 2018 г., позволяващо високо строителство в парцелите, собственост на Петьо Блъсков. Това стана ясно на съвместна пресконференция на вносителите на доклада и на живеещи в кв. “Мусагеница”.

Районен кмет се обяви срещу застрояването &#8211; Блъсков заплаши със съд данъкоплатците (РЕПОРТАЖ)

По време на нея стана ясно, че тепърва предстои гледане по същество на дело, касаещо парцела – въпреки внушенията, които се правят от страна на инвеститора.

Самите Петьо Блъсков-син и Петьо Блъсков-баща също присъстваха на събитието. Издателят на “Труд” заплаши гражданите, че ако не му се позволи да строи в парцела си, ще съди общината. Сметката – разбира се – е за хората, които плащат данъци.

Сблъсъкът на Блъсков с нашите въпроси

Репортерът ни Виктория Симеонова опита да разбере заплаха ли е твърдението на Блъсков, че ще принуди данъкоплатците да плащат, за да се възползва от правото си да застрои поредното зелено кътче в София. Вместо отговор, тя получи обиди и груби намеци – да си пие хапчетата, да търси помощ от доктори… Все “съвети”, които не подхождат на човек с обществена позиция, за какъвто се има събеседникът ѝ. На въпроса дали Блъсков би приел замяна за друг имот също не получихме отговор.

Районен кмет се обяви срещу застрояването &#8211; Блъсков заплаши със съд данъкоплатците (РЕПОРТАЖ)

Ангажиментът на районния кмет и на общински съветник

Районният кмет Петко Горанов обясни, че се надява Общинският съвет да разгледа внесения от него доклад и да гласува за отмяна на решението от 2018 година, позволяващо строежа. Такъв ангажимент пое и Иво Божков. Той изрази надежда общинските съветници да гледат повече обществения интерес, а не частния.

Изглежда този казус ще се решава по съдебен ред. Ние ще продължим да го следим, а вие продължавайте да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Районен кмет се обяви срещу застрояването – Блъсков заплаши със съд данъкоплатците

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Иван

    12 Май 2023

    На Такива им казват търтей нали ??? Далавера да има на гърба на хората

Покажи всички Скрий

Реакции