<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България и Се...

Разследващи разкриха кой е Зодиак – най-издирвания сериен убиец в САЩ (видео и снимки)

23 Ноември 2021
0 1183

Разследващи разкриха самоличността на един от най-издирваните серийни убийци в САЩ, известен като Зодиак. Екип от специалисти, наречен “The Case Breakers”, установил, че престъпникът се казва Гари Франсис Пост, който е починал в края на 2018 г., съобщава Fox News.

Матю Макконъхи има реални шансове да стане губернатор на Тексас

Разследващ разкри кой е Зодиак - най-издирваният убиец в САЩ (видео и снимки)

В хода на дългогодишно разследване експертите са открили нови доказателства – снимки, показващи белези по челото на убиеца, идентични с тези от фоторобот на Зодиака. Подробно разшифриране на писмата му също е помогнало да се разкрие самоличността на маниака.

Освен това, на едно от местопрестъпленията е намерен ръчен часовник с пръски боя. Предполага се, че убиецът го е носил. Оказва се, че Гари Пост е работил като бояджия повече от 40 години.

Зодиака тероризира Северна Калифорния в края на 60-те и началото на 70-те години. Първото си убийство извършва през 1968 г., като застрелва млад мъж и момиче. С него са свързани общо 5 убийства, но самият той си приписва още 37.

Престъпникът придоби слава, след като започна да изпраща съобщения до редакциите на вестниците в Сан Франциско, в които поема отговорност за престъпления и заплашва да извърши нови. Наречен е Зодиак, защото подписва писмата със знак под формата на зачеркнат кръг. Някои от съобщенията представляват криптограми и са разчетени много години след изпращането им.

Източник: Нова, NewsNation

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции