Сигнализирай!

Институциите покриват всичко за Северната тангента, има стремеж България да бъде блато

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2016 г.
9
0

Скъпи приятели, показахме ви недоволството на хората от село Локорско заради нередностите покрай строежа на Северната тангента. Институциите са объркани или поне се правят на такива. В това видео нашият репортер Дани Йорданов продължава темата. 

 

Пиарите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството отказаха на Господарите да съдействат за интервю с министър Лиляна Павлова по сигнала за незаконната кариера край село Локорско. Въпросният обект е в основата на строежа на Северната скоростна тангента. За сметка на това от МРРБ ни пратиха писмо, в което не ни казват нищо ново - разбира се, според тях материалът, добиван от там, е годен за строеж на пътища, табаните са частна собственост, съставът им е депонирана преработена маса от бившия завод "Кремиковци". Не ни казват нищо ново... Изобщо писменият отговор на министър Павлова е напълно недостатъчен.

 

Хората имат правото да разберат истината и затова ние се стремим да я покажем цялата.

 

Междувременно даваме и още от разговора ни с г-жа Веска Георгиева, шеф на Столичния инспекторат. Тя споделя, че сто на сто в строежа на Северната тангента има замесени фирми на Пеевски. По думите й, по-скоро човек ще бъде убит, отколкото да се докаже някоя нередност за този стратегически обект. Ние вече показахме сериозни пропуски в документацията на проекта, не е ясно как така и неопределената кариера край Локорско, която не е кариера според МРРБ, продължава да стои в основата на реализирането на строително-монтажните работи.

 

Ще следим случая изкъсо и призоваваме правителството да му обърне сериозно внимание. Когато един проект е стратегически важен, всичко в него трябва да е законно и прозрачно.

 

Вижте още:

 

НЕЗАКОННА КАРИЕРА В ОСНОВАТА НА СТРОЕЖА НА СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА 

 

НЕЗАКОННАТА КАРИЕРА ОБЪРКВА ИНСТИТУЦИИТЕ 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.