Сигнализирай!

Здравният министър подаде оставка

Gospodari.com
Gospodari.com
30.10.2017 г.
8
0

Здравният министър професор Николай Петров се оттегля от поста си. Това е първата оставка в кабинета Борисов 3.

 

Николай Петров напуска поста си след журналистическо разследване за обществени поръчки, докато е бил шеф на ВМА, от които се е възползвал мъжът, с когото живее дъщеря му. Става въпрос за поръчки за 1,6 милиона лева. Професорът твърди, че законът при провеждането им е спазен.

 

БЪЛГАРСКАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА Е СРЕД НАЙ-НЕЕФЕКТИВНИТЕ В СВЕТА, СОЧИ КЛАСАЦИЯ НА "БЛУМБЪРГ"

 

„Оставката на здравния министър е подадена лично и пред премиера. Това, което разбирам, е, че министърът е приел един морален акт. Оставката е подадена лично и пред премиера и на среща между двамата само на четири очи. Това, което разменихме с професора, който смятам за един много достоен български офицер, беше – „няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за това име”, коментира финансовият министър Владислав Горанов.

 

Генерал-майор член-кор. проф. Николай Петров е специалист по анестезиология. Политическата му кариера започва като служебен министър на здравеопазването в правителството на Марин Райков през пролетта на 2013 г.. След това е назначен за директор на ВМА-София. От 4 май 2017 г. проф. Петров отново е министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти.

 

УВОЛНЕНИЯТ ЗДРАВЕН ЗАМ.-МИНИСТЪР СЕ СДОБИ СЪС ЗЛАТЕН СКУНКС

 

Той е автор на 4 и съавтор на 10 книги и 170 публикации в сферата на научната и медицинска литература. Проф. Петров е главен редактор на списание „Анестезиология и интензивно лечение“ и от 2004 г. е републикански консултант по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.