Сигнализирай!

Офшорка си урежда строеж на СПА комплекс върху....свлачище

Gospodari.com
Gospodari.com
11.05.2018 г.
30
0

Скъпи приятели, вчера ви разказахме как на свлачище близо до Кранево ще се строи ваканционен комплекс. На това място варненските рибари си държат лодките, а строежът е забранен.

 

Днес ще разберем как се е стигнало до този абсурд- да бъде разрешен строежът на място със свлачище. Мястото, към което руска фирма има апетити се намира на територияята на община Аксаково. Репортерът ни Дани Йорданов се срещна с кмета на обищана инж. Атанас Стоилов. Той е категоричен, че на територията на свлачището между Златни пясъци и Кранево е забранено да се строи.

 

Интересно е как се стига до усвояването на тази зелена брегова ивица. Не е ясно как, но собствениците на тези площи биват убедени да я продадат нива по нива на една и съща варненска фирма. Тази фирма е собственост на офшорка от Кипър, която пък е собственост на офшорка от Вирджинските острови. Управител на варненската фирма е руснак. Друг интересен  момент е как при положение, че въпросната територия е земеделска земя, ще стане така, че да се урбанизира, за да може да се строи.

 

Това разбира се вече е факт и се е случило с разрешение на община Аксаково.

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.