Сигнализирай!

Ева Веселинова подкара тир заради спедитор, който мами транспортни фирми

Gospodari.com
Gospodari.com
12.07.2018 г.
25
0

Семейна спедиторска фирма завлича с пари транспортни фирми. Това разкри от личен опит една от потърпевшите фирми, която се свърза с „Господари на ефира“.

 

Потърпевшите са извършила курсове зад граница –от Гърция до Испания, но не получила заплащане платена от фирмата-спедитор, която впоследствие се оказала печално известна в бранша. Уговорката е била за 3000 евро плюс ДДС. До момента фирмата не е взела и стотинка от дължимото.

 

Спедиторската фирма – „Роял Спед“ ЕООД се оказва измамник – продава курсове, след което се укрива и не плаща, и десетки транспортни фирми се оплакват от нея. Фирмата е регистрирана на името на Христо Апостолов, син на Хайда Апостолова, която, по думите на потърпевшите, е в основата на схемата.

 

В началото потърпевшите комуникирали със сина и след като се разбрало, че няма да плати, той се укрил. Репортерката ни Ева Веселинова се свърза по телефона с Апостолова, която се оправда с гръцкия клиент, за който работи -  според нея, я бил „избомбил“ с парите. На въпрос от фирмата ще си получи ли очаквания дълго превод на дължимите пари, Апостолова отвърна „да, в четвъртък (днес – б.р.) ще ви кажа точна дата“.

 

Разговор обаче нямаше, нито паричен превод.

 

Апостолова е имала няколко фирми, които са ощетили по аналогичен начин десетки превозвачи. Тя е осъдена в Сливен, където е регистрацията на фирмите ѝ.

 

Екип на „Господарите“ стигна до адреса в сливенското с. Самуилово, където са регистрирани фирмите на Апостолова. И откри палат зад високи стени. Дали пък не са вложени тъкмо  тук неизплатените пари на транспортните фирми? Предстои репортерката ни Ева Веселинова да се срещне с Хайда Апостолова.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.