Сигнализирай!

Майки се борят за директорка на ясла

Gospodari.com
Gospodari.com
20.11.2018 г.
40
0

Потърсиха ни майки, които са силно разтревожени от промените в ръководството на местна ясла в Кремиковци. Ева Веселинова отиде на място, за да разбере каква е ситуацията. Проведен е конкурс за директор на яслата и настоящата директорка г-жа Иванова не е предпочетена за сметка на друг кандидат без нейния стаж. Родителите са щастливи с г-жа Иванова и твърдят, че тя има индивидуален подход към всяко дете. Те са доволни  от промените и ремонтите, които са направени на материалната база последната година. Майките са подали жалба до общината и до Дирекция "Здравеопазване" и са събрани над 200 подписа.

 

Основният въпрос е на какви критерии се основава тази преценка, след като г-жа Иванова е издържала писмената част и след проведено събеседване е предпочетен друг кандидат, без опит .

 

Безспорен е фактът, че конкурси трябва да има, за да може изборът на директор да е напълно прозрачен. Също така обаче е важно всички да са доволни от този избор, защото в крайна сметка  единственото важно в яслите са децата, които ги посещават. Съвсем скоро Ева Веселинова ще потърси и директора на Дирекция "Здравеопазване" - Моника Чеуз.

 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.