Сигнализирай!

Строител завлича хора с пари за ремонти и изчезва (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.10.2021 г.
41
0

Строител завлича хора с пари за ремонти и изчезва - за това сигнализират хора, които се обърнаха към нас. Разказа им можете да видите в репортажа на Виктория Симеонова.

Сигналът

Преди месец към нас се обърнаха няколко пострадали от дейността на Райчо Данаилов. Той е строител, работещ на територията на София и областта. Те му възложили различни ремонтни дейности - поправка на покрив, ограда и вътрешни ремонти. Той подписал договори с тях и първоначално се отнесъл много сериозно. След като взел парите обаче - суми между 4000 и 20000 лева, просто изчезнал. Спрял да си вдига телефона и да отговаря на съобщения. Това провокирало хората да потърсят правата си.

Един от излъганите дори направил специален сайт, на който разказва за премеждията си със строителя: http://www.izmamnikstroitel.com/

Строител завлича хора с пари за ремонти и изчезва (РЕПОРТАЖ)
Сигнал до институциите

Пострадалите от дейността на Райчо Данаилов са подали жалби срещу него в полицията и в прокуратурата. До момента обаче не получават отговори по тях. Те разказват, че са плащали за услугите на сметки на роднини на Данаилов, което прави още по-трудна за проследяване цялата схема.

Нашият опит за връзка с Райчо Данаилов

В продължение на месец ние от "Господарите" се опитваме да се свържем с Райчо Данаилов. До момента обаче опитите ни за среща удрят на камък. Чухме оправдания, че не е в София, че има проблем с колата, а най-новото - че е с температура, след като си е поставил ваксина срещу коронавирус. В крайна сметка обаче категоричен отговор на въпроса кога ще коментира отношенията си със своите клиенти той не дава.

Призивът на "Господарите"

Господин Данаилов, живеем във времена, в които всяка стотинка има значение. Освен незаконно е и неморално да взимате пари на хората, а след това да не вършите услугите, за които сте нает.

Уважаеми институции - МВР и Прокуратура, крайно време е да не си затваряте очите за подобни схеми. Дребните според вас суми може да са годишен бюджет за много семейства!

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Строител завлича хора с пари за ремонти и изчезва

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.