Сигнализирай!

Перничани "дадоха акъл" на политиците, кмета и на когото решат (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.11.2021 г.
23
0

Перничани "дадоха акъл" на политиците, кмета и на когото решат в новия епизод на рубриката ни "Дай акъл". След като преди седмица жителите на столицата споделиха своите мисли, този път се отправихме към миньорския град.

“Дай акъл” за изборите, ваксините и цените (видео)

Топ темите от последните дни бяха вдъхновение на десетината смелчаги, които застанаха на трибуната на “Дай акъл” тази седмица. Чухме конспиративни теории, но и някои истини за Covid-19. Чухме, че Перник ще стане най-хубавият град, ако хората се ваксинират. Според гражданите политиците трябва да проявят разум и да чуят хората.

За АЕЦ, машините и коронавируса

Трябва да има АЕЦ, каза един от хората. "Видяхме какво постигна Германия, като даде бойкот на АЕЦ". Милите германци, живи да ги ожалим, ако слушаме този гражданин на миньорския град.

Същият господин по-късно гордо обясни, че не трябва да се ваксинираме. Какво като по думите му цивилизовани нации като Германия и Дания се ваксинират? Проява на мъдрост е човек да не се ваксинира.

Щом сме купили машини за гласуване, да ги използваме. Все пак вече сме дали пари, посъветва още същият господин.

За епидемията от ваксини (?!)

Друга гражданка на Перник сподели пред камерата ни, че в момента има епидемия от ваксини. В други страни по думите ѝ ваксините били спрени. Кои са тези страни така и не разбрахме. Но едно е сигурно - те били много вредни и карали хората да работят.

Перничани "дадоха акъл" на политиците, кмета и на когото решат (видео)

Друг мъж от Перник сподели, че държавата трябва да дава пари на сиромасите. И че Перник може да стане най-хубавият град, ако хората се ваксинират.

Малко истинска мъдрост

Една от дамите, с които се срещнахме в Перник отправи искрен призив към политиците. Да мислят повече за хората и по-малко за себе си. Да проявят разум - както те, така и избирателите. Защото политиката е разум и само когато едно общество е разумно, то може да върви напред. Аплодираме я за тези думи.

Изводът ни от тези няколко часа даване на акъл

Българите сме от тази порода хора, които винаги имаме акъл за даване. Но стигне ли се до това да говорим публично, повечето сякаш се плашат и бягат. А говорещите… Представителна извадка, която да ни напомни защо сме винаги последни във всички класации в Европейския съюз.
Очаквайте рубриката ни “Дай акъл” и във вашето населено място!

Перничани дадоха акъл на политиците, кмета и на когото решат

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.