Сигнализирай!

Разкрихме нова фирма от финансовата пирамида, ощетила хора с милиони (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2022 г.
29
0

Разкрихме нова фирма от финансовата пирамида, ощетила хора с милиони. Запознайте се с "Арч Кепитъл" в материала на репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

В продължение на години ви показвахме финансова пирамида, ощетила хора с милиони.

През март главите в схемата бяха арестувани.

ЕКСКЛУЗИВНО: Акция на прокуратурата в офиса на финансовата пирамида, завлякла хора с милиони (РЕПОРТАЖ)

През ноември бяха пуснати от ареста след като прокуратурата 8 месеца не успя да внесе обвинителен акт.

През януари Специализираната прокуратура се похвали, че най-после внася обвинението - но само за 19 пострадали за общо 4 милиона лева. Сред обвинените лица са Йордан Моллов, Кирил Джабаров, Мая Господинова, Светла Цонева, Фердинанд Николов, Ивайло Асенов, има и нови двама.

Виктория Симеонова при Иво Сиромахов – за финансовата пирамида и мълчанието на прокуратурата (видео)

"Арч Кепитъл"

Новата фирма от пирамидата е основана в началото на тази година. Офисът ѝ е във "Вертиго Тауър" - точно там, където през март бяха арестувани главите в схемата. Схемата е позната - Представители на "Арч Кепитъл" се обаждат на засегнати, за да обясняват, че са изкупили дълга на старите фирми и предлагат да инвестират на чисто. Отново без лиценз от Комисията за финансов надзор и Българската народна банка.

Този път сценарият е малко променен. Пред жертвите си фирмата твърди, че търгува на българската борса, както и с криптовалута.

Разкрихме нова фирма от финансовата пирамида, ощетила хора с милиони (РЕПОРТАЖ)
Скрити камери в офиса на фирмата

Бивш служител на финансовата пирамида кандидатства по обява за работа в новата компания. При влизането в офиса той бе посрещнат от стария ни познайник Евгени Илиев - известен като агент на пирамидата, но и представящ се веднъж като нейна жертва и още веднъж - като частен детектив. Самото интервю беше проведено от Димитрина Деянова. Наши източници разкриват, че тя работи там от 2017 година и също е финансов брокер. Пред подставеното ни лице тя обяви, че търси счетоводители, а фирмата няма нищо общо с дейността на познатите ни компании от схемата.

Изпратихме и още едно подставено лице - представящо се като близък на клиент, който по-рано е пострадал с немалка сума. На него "Арч Кепитал" предлагат да стане част от борда на директорите на фирмата, за да може да изтегли инвестираните в "Гранд Спот Маркет" пари. Уви, клиентът далеч не е съгласен с тази идея, но въпреки това се среща с представящия се като Владо Стоянов Евгени Илиев. Илиев уверено обяснява, че парите на клиента са в Нюйоркски фондове, а той лично е изкупил базата данни на предишните фирми. Наглостта му стига дотам да поиска клиентът да даде още пари в новата схема. В същото време обяснява, че в България е пълно с измамници...

Очаквайте скоро опита ни за среща със Специализираната прокуратура, към които имаме много въпроси! А дотогава ние очакваме сигналите ви за злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Разкрихме нова фирма от финансовата пирамида, ощетила хора с милиони. Арч Кепитъл Арч Кепитъл Арч Кепитъл Арч Кепитъл Арч Кепитъл Арч Кепитъл

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.