Сигнализирай!

От години десетки хора чакат Акт 16 на апартаментите си в София (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2022 г.
39
0

От години десетки хора чакат Акт 16 на апартаментите си в София според сигнала, който представят репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт.

Сигналът

През 2007 година започва строителството на нова жилищна сграда в кв. "Модерно предградие" в Столицата. Инвеститор е "Боната" ЕООД със собственик Борис Чолаков. Първите, закупили апартаменти в сградата, имат договори и нотариални актове, издадени през 2008 година.

Години по-късно, през 2017 година собственикът на "Боната" умира. Фирмата е купена от "БГ Транс 11" ООД. Те от своя страна са сред собствениците на "ПИМК", позната с връзките си с депутата Делян Пеевски.

Именно "ПИМК" поемат проекта от 2019 година в ролята си на гарант. Това обаче е и срокът, в който е трябвало сградата да е готова и да има акт 16.

Оттогава насам собствениците на апартаменти са убеждавани, че скоро документът ще бъде налице. Но междувременно забелязват проблеми при строителството. След като сигнализират за тях, инвеститорът спира достъпа им до сградата. Така те на практика изплащат имоти, до които нямат достъп.

От години десетки хора чакат Акт 16 на апартаментите си в София (РЕПОРТАЖ)

Сградата няма ток и вода, а в района няма ТЕЦ. В същото време обаче на сайта на строителя се твърди, че новопостроените апартаменти ще разполагат с ТЕЦ.

Собствениците на апартаменти не получават информация какво се случва със сградата, кога ще има ток и вода и съответно кога ще могат да се нанесат там.

Позицията на инвеститора

На място по време на срещата ни със засегнатите дойдоха и представители на инвеститора. Как те отговориха на въпросите ни, поеха ли ангажимент за завършването на сградата и какво обещаха, очаквайте съвсем скоро на gospodari.com.

Освен към инвеститора, ние ще се обърнем и към ЧЕЗ, Софийска вода и "Топлофикация-София", за да разберем кога най-после сградата ще получи необходимите инсталации и ще стане годна за живеене.

Дотогава очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

От години десетки хора чакат Акт 16 на апартаментите си в София

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.