Сигнализирай!

На кого пречи Денди? (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2022 г.
40
0

Вече броени дни светският хроникьор Любомир Милчев, по-познат като Денди, се бори за живота си. Той е настанен с тежка мозъчно-черепна травма в столичната болница „Света Анна“. Но как се стигна дотук?

За инцидента все още не се знае много.

Разследват опит за убийство на светския хроникьор Любомир Милчев-Денди

В края на миналата седмица Прокуратурата разпространи съобщение, според което вече е започнало разследване за опит за убийство в собствения му дом, без да е ясно какви точно биха могли да бъдат мотивите.

Още в четвъртък по спешност неврохирурзите са извършили операция. Милчев е приведен в медикаментозна кома в реанимация. А лекарите споделят, че опасността за живота му е голяма.

На кого пречи Денди?
Защо Денди е бил нападнат?

За момента е безсмислено, а и в голяма степен непрофесионално да гадаем каква е била причината за тежкия побой, защото пораждането на спекулации изкривява истината и усилва болката на близките. Всеки човек, популярен в общественото пространство или не, има лични проблеми, професионални, нерядко и финансови, така че зложелателите не са нещо екзотично.

Разбира се, в социалните мрежи веднага се появиха предположения, че причина за побоя са по-особената визия и държание на Денди, според мнозина – хомосексуални. Други пък, макар и в по-малка степен, изразиха задоволство от нападението - точно заради тази предполагаема хомосексуалност.

На кого пречи Денди?
Не е задължително Любомир Милчев да е бил пребит заради така експресивното си поведение. Но случилото се и коментарите в мрежата са един добър повод да си припомним следните му думи:

“Тази българска склонност към половинчатото, тази враждебност по отношение на пълнотата на едно изражение, в случая изражението на българското достолепие, прави щото българската сцена да изобилства от поддържащи роли, от суфльори и появата на истинските герои се счита неприлична и обидна за българската скромност и свитост.”

Денди претърпя втора операция

В България хомофобията, омразата и страхът към различното продължават да бъдат силно застъпени, а много често и опасни за хората, които се открояват по един или друг начин. И е полезно да си напомняме, че няма нищо лошо в това да изразяваш себе си, щом не вредиш на никого.

Възможно е и никога да не разберем какви са били мотивите за престъплението, но дори и това не е толкова важно. Сега единственото важно е един живот да бъде спасен, за което много силно се надяваме.

На кого пречи Денди?

Автор: Катя Димитрова

Снимки: Булфото

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.