Сигнализирай!

Щом пак има война, значи не сме научили уроците си (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2022 г.
26
0

Както човечеството се развива в научен, технологичен и културен аспект, така би трябвало да се развива и на интелектуално и емоционално ниво. Защото, когато говорим за варварство и жестокост, обикновено си представяме хората от учебниците по история, които би трябвало отдавна да са останали в миналото. Само че не са.

Путин обяви военна операция в Донбас (видео)

Потресаваща и смразяваща кръвта е мисълта, че през 2022 година отново сме свидетели на война. Бруталната акция на Русия към Украйна показва, че въпреки всички векове на просвещение и развитие, териториалните претенции продължават да изглеждат по-важни от мира, живота и нормалното съществуване на човешките същества.

Те отново са просто пионки.
Щом пак има война, значи не сме научили уроците си

Още по-страшното е, че и в този нов век имаме един мъж, дали с Наполеонов комплекс, дали с Цезарова лудост, който избира да жертва бъдещето на цял един континент заради манията си за неограничена власт, абсолютно величие и приказката за несъществуващата вече Руска империя.

Байдън: Путин избра преднамерена война, която ще донесе катастрофални загуби

Русия е държава с огромно културно и научно наследство. С литература и музика, които са непостижими и незаменими. Но политическият ѝ елит е израз на бездушието не от днес, а от години насам. Това няма как да бъде толерирано. Надяваме се и че редицата българи, които милеят за „братска Русия“, за социализъм, за тази спорна вечна дружба, да не бъдат заслепени – не и в този момент.

Щом пак има война, значи не сме научили уроците си
Войната е безумие. Безумие, което не биваше да се допуска повече.

И щом има война, значи не сме научили важни уроци от миналото си. Да не говорим, че това минало беше преди по-малко от век и ни показа колко далеч може да стигне личната жажда за могъщество.

Следващите дни ще бъдат тежки. Да се надяваме, че ще са само дни, а не месеци или години. Светът не го заслужава, най-малко пък Украйна.

Щом пак има война, значи не сме научили уроците си

Автор: Катя Димитрова

Снимки: Pixabay

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.