Сигнализирай!

Автомобили на заведение паркират в зелена зона със салфетки вместо талони (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.03.2022 г.
20
0

Автомобили на заведение паркират в зелена зона със салфетки вместо талони. Вижте повече в репортажа на Соня Тодорова.

Сигналът

Получихме много сигнали за служители на заведение, които не заплащат за паркиране в зелена зона. Вместо талон поставят салфетка с логото на ресторанта. Хората твърдят, че тази практика продължава няколко години наред.

Автомобили на заведение паркират в зелена зона със салфетки вместо талони (РЕПОРТАЖ)
Проверка

Нашият екип се сдоби със салфетка от ресторанта, за да провери на място и се натъкна на служител на Център за градска мобилност. Попитахме дали можем да паркираме със салфетка, тъй като отиваме към въпросното заведение. Отговориха ни, че може, стига да спрем пред ресторанта.

След известно време видяхме автомобил на Център за градска мобилност. От него излезе мъж, който се насочи към пицарията и за отрицателно време се върна при колегите си с няколко пици. Ние се питаме: имат ли нещо общо пиците с безплатното паркиране? Вие как мислите?

За да сме сигурни, че не е платено паркиране, пратихме SMS за заплащане на един от автомобилите в 13:32. Получихме отговор, че сме платили до 14:34, което означава, че до този момент SMS не е изпращан.

По-късно подадохме сигнал по телефона на Център за градска мобилност. Дойде екип на място, който вместо да постави скоба, се запъти към ресторанта и след това си тръгна без да санкционира. Вероятно предупреди служителите от заведението, защото веднага след това и двете коли бяха преместени.

Гледайте продължението на репортажа ни на Gospodari.com. Нашият екип предстои да посети пицарията и да се срещне със служител на Център за градска мобилност.

Вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на Gospodari.com или на *3333.

Автомобили на заведение паркират в зелена зона със салфетки вместо талони

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.