Сигнализирай!

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.06.2022 г.
16
0

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев видяха репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт. Те проследиха събитието и го обобщиха за вас.

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев

Протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев (видео)

Спонтанен протест

Пред сградата на Народното събрание се чуват възгласи “Мафията вън”, които сме свикнали да чуваме в антиправителствени протести. Сега те са насочени към партиите, с чиито гласове беше отстранен председателят на парламента.

При протестиращите излязоха депутати от „Продължаваме промяната“, както и лица от „Демократична България“.

На стъпалата се появи и бившият председател Никола Минчев, който беше аплодиран от мнозинството.

По време на почивката, дадена от дебатите по актуализацията на бюджета, при протестиращите излязоха премиерът Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, като и самият Никола Минчев.

Нямам думи, не съм очаквал да ми се случи това. Само мога да благодаря на новото мнозинство, че ми се случи това, каза Минчев. Продължаваме да се борим и борбата ще бъде успешна – няма съмнение в това. Благодаря ви!“, допълни той.

„Тази промяна ще стане на база всички нас. Няма да сме само ние, само вие, заедно ще го направим“, заяви премиерът Кирил Петков.

Той призова хората да не се разочароват от вота на недоверие:

„Успяхме да спечелим изборите, но ни вкараха в задкулисие. Сега това задкулисие ще бъде отрязано! Така че – победа, заедно сме, не се предавайте, ще успеем“, каза Кирил Петков.

„Ние няма да ви предадем, ще победим“, категоричен е премиерът.

„Преди малко г-н Цонев каза, че с протести се свалят правителства, но не се запазват. Аз мисля, че можем да ги опровергаем. Вяра, надежда, сигурност, че ще си отвоюваме подкрепата. Усещаме подкрепа – абсолютно, каза вицепремиерът Асен Василев. Искаме нормална държава – без шкафчета, кюлчета, хора от списъка “Магнитски” и без да се крадат пари“, допълни Василев.

„Ще се върнем отново, по-силни, няма да се откажем! Не сме си го и помисляли“, заяви Никола Минчев.

Тошко Йорданов

Депутатът от "Има такъв народ" излезе сред протестиращите, но беше освиркан и замерян с кенчета и бутилки вода. Прибра се обратно в сградата, придружен от полиция.

"Господарите" срещу Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов нямаше смелост да излезе сред протестиращите, но се появи на входа на Народното събрание, където го очакваха журналисти. Попитан от нашия репортер дали "Възраждане" споделя фалшиви новини, той отрече, въпреки че партията сподели нашия тролски експеримент на официална страница:

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев

Не са за изброяване и всички други лъжи, които се леят от социалните мрежи на тази партия.

Костадинов отрече и да е организирал протест на 3 март и да са се развявали руски знамена. Уви, точно такива видяхме сред привържениците на "Възраждане".

Той определи протестиращите вчера като "ниско ниво" и каза, че на неговите протести никога не са се случвали такива неща. Ето защо му припомнихме свалянето на украинското знаме и протестите срещу зелените сертификати, които бяха далеч по-брутални откъм агресия.

Накратко - новият Волен Сидеров ни се ядоса, не че сме очаквали нещо различно. Отговори на въпросите ни не даде, но държеше да подчертае, че "Америка за България" финансира проект на фирмата, която е продуцент на "Господарите". Факт, който щом показваме на сайта си, значи не крием - няма нищо лошо в това частни фондации да подкрепят независимите медии, сред които сме и ние.

Очертава се интересно политическо лято - ще го следим зорко!

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.