Сигнализирай!

Нов случай на полицейска агресия в София? (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.11.2022 г.
27
0

Нов случай на полицейска агресия в София? За такъв сигнализират младежи, които твърдят, че на 31 октомври срещу 1 ноември вечерта са станали жертви на агресия от страна на служители на СДВР. Повече гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Иван Георгиев разказа за случай на полицейска агресия към него и негови приятели, пожелали да не говорят пред камера. Те са заснели и кратко видео, в което се виждат двама от извършителите - служители на "Охранителна полиция" при СДВР. На кадрите за кратко се виждат лицата на полицаите и как един от тях посяга да вземе телефона, с който го снимат.

По думите на Иван Георгиев след това той е бил задържан и отведен в Трето районно управление на полицията. Приятелите му са получили удари от полицаите, но са били пуснати. Той е бил задържан от 5 сутринта до 2 следобед. Няма посочена причина за ареста.

Нанесени са му травми, за които Георгиев е извадил съдебномедицинско удоствоерение. Той смята да търси правата си по съдебен ред.

Позицията на полицаите

Отидохме да потърсим полицаите, за които младежите твърдят, че са извършили насилие към тях. Един от тях излезе от кабината си, но заяви, че трябва да изчакаме - а после изпрати началника си, за да разговаря с нас.

Началникът на "Охранителна полиция" неколкократно заяви, че няма да коментира случая и че по него предстои проверка. Не уточни кога се очакват резултати от нея, нито каква е позицията на полицая, заснет на видеото, по случая.

Ние внимателно ще проследим кога ще приключи обещаната проверка и какви ще са резултатите от нея. Надяваме се тя да не е "пунта мара", каквито бяха тези около всички случаи на полицейска агресия по време на протестите през 2020 година.

Продължаваме да следим темата, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.