Сигнализирай!

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.08.2023 г.
24
0

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация, която я спъва да участва в състезания в България и чужбина. Става въпрос за младата ни надежда Десислава Лазарова, която е натрупала повече от 250 медала през годините. Тя се занимава с колоездене, лека атлетика и плуване и многократно е носила поводи за гордост на България. Уви, сега тя и семейството ѝ се сблъскват със сериозни предизвикателства. Какви са те? Чуйте в репортажа на Виктория Симеонова!

Проблемите за Деси започват след смяната на ръководството на Българската асоциация по триатлон в началото на тази година. Тогава тя получава отказ да бъде финансирано участието ѝ в световното първенство по триатлон в Ибиса. Семейството покрива всички разходи и така Деси успява да се класира на престижната 6-та позиция в надпреварата. След това обаче български магазин за спортни екипи решава да използва снимката ѝ за реклама и я поздравява в социалните мрежи за постижението. Разочарована от липсата на финансиране за нея обаче Десислава пише коментар, в който пита защо се използва нейна снимка. И обяснява, че не се чувства подкрепена от въпросния бранд, нито от БАТ, които не я финансират. Това разгневява президентът на асоциацията Драгомир Бояджиев, който изглежда стои и зад въпросния магазин.

Следва нов шамар на 15-годишната шампионка. Тя не е допусната до участие в държавната купа в Бяла в началото на юли. Причината - картотекирана е в украински отбор, след като семейството решава, че в него ще получи по-добра подготовка. Въпреки че всички украински състезатели са допуснати до надпреварата, Деси е дисквалифицирана.

Как председателят на Асоциацията по триатлон ще отговори на този сигнал и ще може ли Деси да получи подкрепа, за да продължи развитието си, очаквайте скоро на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.