Сигнализирай!

Звезда в триатлона разкрива още съмнения за злоупотреби около Българската асоциация по триатлон (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2023 г.
24
0

Емил Стойнев - една истинска звезда в триатлона разкрива още съмнения за злоупотреби около Българската асоциация по триатлон пред репортера ни Виктория Симеонова. Той е председател на Българската федерация по триатлон, която по думите му е оставена незаконно без лиценз за сметка на Асоциацията по триатлон, с чиито председател се срещнахме през лятото.

През август многократната шампионка Десислава Лазарова и баща ѝ обясниха, че тя е ограничавана от участие в различни състезания. Причината - член е на украински клуб, който не е сред членовете на Асоциацията по триатлон. Нещо повече - младата състезателка не само не получава финансиране за международни състезание, но не е допускана на някои от форумите в България.

Многократна шампионка по триатлон се оплака от лошо отношение на спортна асоциация (РЕПОРТАЖ)

Председателят на Асоциацията по триатлон Драгомир Бояджиев тогава заяви, че Десислава е "нарушила етичния кодекс на БАТ". Тя си е позволила да откаже името ѝ да се използва за реклама на магазин за спортни екипи. В коментара си Десислава пише, че не е била подкрепена от БАТ, за да се чувства част от отбора и затова не одобрява снимките ѝ да бъдат използвани.

Председателят на Асоциацията по триатлон коментира казуса с Десислава Лазарова (РЕПОРТАЖ)

Емил Стойнев - председател на Федерацията по триатлон

Емил Стойнев се свърза с нас, за да сподели притеснителни детайли около дейността на Българската асоциация по триатлон. По думите му управляваната от него федерация умишлено е била оставена без финансиране. Спортистите са били ограничени да не използват националната спортна база за подготовка. Така се е стигнало до лицензирането на БАТ през 2019 година и отнемането на лиценза на Федерацията. Но оттогава насам резултатите на българските състезатели са далеч от желаните.

Стойнев е сигнализирал за проблема в Прокуратурата, Министерството на спорта и Българския олимпийски комитет. Уви, до момента, няма категорично решение по казуса от тях.

Съвсем скоро ще потърсим лично министъра на спорта, за да разберем какво ще се ангажира той да направи, за да могат спортистите да тренират спокойно и да се развиват.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.