<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151606" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск въз...

Риши Сунак обеща помощ на Зеленски до победа на Украйна

20 Ноември 2022
0 233

Британският премиер Риши Сунак обеща помощ на украинския президент Зеленски до победа на Украйна във войната. Това се случи по време на първата визита на новият министър-председател на Обединеното кралство в Киев.

В официално съобщение от Даунинг стрийт бе обявено, че целта на посещението на британския премиер е да изрази подкрепата на Лондон за Киев.

Риши Сунак обеща помощ на Зеленски до победа на Украйна
The Telegraph, YouTube/стоп кадър

Зеленски написа след срещата в Twitter: “Великобритания и Украйна знаят какво значи да отстояваш свободата. С приятели като вас на наша страна, ние сме уверени в нашата победа.”

Междувременно руските ракетни атаки в Украйна продължават. Властите в Киев предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони.

Зеленски: Това не е нашата ракета и не е нашият ракетен удар (видео)

От Вашингтон коментираха, че с масираните атаки Русия цели да изтощи противовъздушната отбрана на Украйна. По този начин Москва може да постигне господство в небето над Украйна.

Според The Guardian, най-малко 437 украински деца са загубили живота си заради войната според украинската главна прокуратура. Ранени са близо 840 деца.

Зеленски обвини Русия в изтезания и военни престъпления (видео)

Най-засегната е източната област Донецк. Почти всички деца, загубили живота си от началото на войната, са в тази област.

Видео: The Telegraph

Британският премиер Риши Сунак обеща помощ на украинския президент Зеленски до победа на Украйна във войната.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции